åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

H-DCS Poker Run.

Kategori: HDCS

Idag var det tänkt att distrikt A skulle ha haft en tur med övernattning och hela konkaronget borta i Öregrund men... coronan från helvettet slängde upp största stoppskylten för alla såna tankar, så det fick som så mycket annat helt enkelt strykas från programmet och kalendern.
Men man vill ju inte bara ge upp liksom... Fram med nya tankar!
Så måste det bli, och med två veckor kvar till dags dato fick LO Göran en idé och slog en pling till LO mig själv och presenterade sin idé med frågan "vet du hur ett poker run går till?"  "Nej" sa jag, vet du? "Nej" sa han, "Har aldrig kört nåt". "Okej" sa vi, "vi kör ett poker run!" Ja, hur svårt kan det va liksom? Bara att fråga pappa Google som ju åtminstone kunde ge svar vad som krävs.
Så med den vetskapen var det bara att slå våra kloka hjälmar ihop och fixa resten.
Var? Ekerö, check. Fem stationer, check. Priser, check. Plan för att sprida deltagarna så att inte alla skulle hamna i samma rutt, check. Få ut korten till stationerna, check. Och slutligen, se till att vädergudarna var på gott humör, check.
Med den listan klar kände vi oss hyfsat lugna när vi rullade iväg mot Hagaparken för att börja räkna in deltagarna, och det blev en rätt hyfsad skara på ca 40 pers.
Efter en kort genomgång fick alla en första adress och skickades iväg för dagens äventyr.
Jag, frugan och Göran rullade ut sist och möttes av en polisbuss på väg in mot vår start, som sen vände när vi gasade ut. Kanske hade de tänkt att få göra lite flygande besiktningar, vem vet?
Men var det så, så fick dom tji! För att vi också skulle få åka lite hoj bestämde vi oss för att dra ut till vår station på Adelsö Affär som några deltagare fått som sin första checkpoint.
Lene från Hovgården hade bakat bullar och fixat kaffe som dukades fram på baksidan av affärn där vi hade vår kasse med kort till pokerhajarna. Efter förrättat ärende blev det sen seglats från Adelsö mot fastare mark.
Jag, Susanne och Göran styrde sen mot Rosenhill som vi planerat för dagens målgång medan pokergänget hängde runt på Mälarö Golfkrog, Väringgårdens Kök & Bar eller Pizzeria Kungsberga.
Jo, så var det... Men medans hojfolket glassade i solen pysslade vi ihop målgången borta på Rosenhill.
Vart lite inspirerade av yogapasset som pågick i buskarna också...
...och med målgången fixad var det bara att sprätta omkring en stund i väntan på att de första pokerhänderna skulle dyka upp.
Och det gjorde de ju. En efter en kom de inmullrande på parkeringen nyfikna och förväntansfulla. Jo så är det ju. Man är ju aldrig så presumtivt rik som när man har
en oskrapad lott på fickan!
Med alla korten på bordet var det dags för LO och LO att räkna resultat..
 
..och kora distrikt A.s första poker run-vinnare med en triss i kungar!
Grattis Benet!
Som förutom en armlängds ryggdunk också fick den äran att välja först från vårt digra prisbord innan vi räknade ner till siste man eller kvinna och kunde glädja oss åt
att det fanns priser till alla.
Tack säger vi till alla för att ni hjälpte till att göra det här till en awesome (som youngstren säger) dag med mersmak för en repris nästa år! Många tankar om att få till en träff här på Rosenhill poppade upp och vi får se vad som händer.
Tack för idag!
B & G
 
 
Kommentera inlägget här: