åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Java-chopper?

Kategori: åkeriet

Har man väl hört talas om! I alla fall jag, Henrik och Fredrik som trotsade de kyliga blyklumpar till moln vi har fått vänja oss vid i augusti.
Vi tog en sväng till Kungsberga och värmde oss på grillen en stund.
När vi suttit och snackat ett tag, kom den Turkiske ägaren och slog sig ned med oss. Han tyckte att våra cyklar var jättefina och ropade på sonen att komma dit. Berättade sen att sonen haft mc när de bodde i Turkiet. En Zheppor var det minsann. Det tog en stund innan vi listat ut att det inte var fråga om en för oss okänd Turkisk cykel, utan helt enkelt en chopper :-) av märket Java.
Sen fick vi höra om en släkting som kört mc på 70-talet. Vägde 150 kilo och var egentligen alldeles för stor för den cykel han hade. Han använde sig av ett något udda sätt att få stopp på cykeln. Reste sig helt sonika upp och lyfte upp hojen i luften...
Efter dessa historier vände vi hemåt. Sonen stog ute på gårn med längtan i blicken när vi startade upp och gasade iväg. Hoppas han får möjlighet att skaffa sig en ny hoj så småningom.

tre svarta

Hojar å hattar
night rodHenriks pendelblåögdbara blå


Tänker försöka lägga våra turer så de passar så bra som möjligt med väderkartan under hösten. Så det kommer bli lite olika dagar. Får väl mejla ut en veckoplanering under helgen. Håll utkik!
B.

Jomenvisst!

Kategori: åkeriet

Det vart nåt i den här stilen i alla fall!
burk
Det blev jag, Arne och Sture som till slut gjorde årets varv runt Mälaren. Niclas som också tänkt haka på oss, tappade vi tyvärr redan vid färjan. Shit happens... Hoppas du kan haka nån annan tur snart.
Det blev iaf hyfsat väder och vid starten rullade det ena tokiga ekipaget efter det andra in.
vimmel V8 flakmoppe marsmänniskor fordon? sliten ratbike Arne sugen på traja flera vändor ...lyxförpackning
Jag gjorde mitt bästa för att hålla borta regnet och satte på mig regnstället ett tag men var tvungen att ge upp det när jag höll på att rinna bort inifrån.
Efter en kort paus bortanför Botkyrka, tog vi sen ett stopp vid Taxinge Slott och festade på kaffe, mackor och div. sötsaker.
knuttar på väg mer knuttar på väg tre musketörer vid Taxinge slott sötsaker mera sötsaker slott
Drog sen upp tempot för att hinna till motorstadion i Eskilstuna i tid för att kolla speedway och marknad. Tyvärr missade vi speedwayen, men hann iaf med att kolla in marknaden. Jag och Arne testade hur de kändes att gränsla varsin Victory. Riktigt fina cyklar!
titta här då Arne provar victory jag provar Victory ball bil
Vi blev kvar ganska länge, och parkeringen var i stort sett tom när vi sen drog vidare.
Vi siktade sen in oss på Cruisin Café som ligger en bit bortanför Västerås (när man kommer från det hållet). Där är det ju rätt skoj att kika på allt skrot som ligger på gården :-) Inne i klädbutiken provade Arne en Customjacka! Undrar om det var sittningen på Victoryn som satte sina spår? Blev dock ingen affär den här gången och efter att jag testat några snygga kepsar satte vi oss i bussen och fikade.
bmw-skrot kylarprydnad lincoln thunderbird premiär... nja oldsmobile... just de grill dodge snygg kepa sture å arne på bussen jag på bussen
Klockan pinnade på ordentligt men trots det så tog vi vägen över Orresta till Enköping. Riktigt mysig mc-väg! Kan rekomenderas! Vid 19-tiden var vi i Enköping där vi skildes åt och Arne och Sture fortsatte mot Sthlm.
Jag fick istället knö mig in på festen hos Strul MCC. Det var rätt packat och jag fick nog leta i en halvtimme innan jag hittade nånstans att slå upp tältet. Efter att ha inhandlat lämplig dryck och bökat en stund med pinnarna så var jag på plats :-) Sen satt det riktigt fint med grillad karré och potatissallad! Därefter var det fest rätt och slätt.
Bra band och drag på dansgolvet,
program party akuten party akuten party akuten kom igen farsan landning? ös mer ös
 promenader runt och kolla hojar
flower power tower of power indian sovande indian vad är detta?
in på rastadiscot några vändor
rastakojan jamaican rum jamaican boys
åsså mera band
chuck hall chuck hall
 och i säng strax efter 3.

Vaknade till vid halvsju efter en läskig mardröm.

oooooohh bu ooouuuhh
 Drömde att jag vaknade och var ensam kvar. Alla hade dragit och jag gick iväg till min hoj. Bara ramen stod kvar!!! Var rätt skönt att vakna sen, pusta ut och lugnt avnjuta frukost till Br Strul (fd Slut).

den är kvar!  br slut

Efter det var det inte mycket mer än att packa ihop och göra sig klar för avfärd. Träffade några gubbs från Skellefteå när jag höll på med packningen. Dom skulle köra upp idag. Jag frågade om dom skulle köra i ett, och fick svaret "vi stanna väl å ät" Dä ä Norrland de!!
Innan jag drog kom det Ekeröbor och parkerade precis framför! Så vi gjorde sällskap på vägen hem.

ekeröbor

 På tisdag är jag upptagen, så jag tänkte flytta veckans åktur till torsdag 19.00. Ses då i Jungfrusund!

B.

Vem vet?

Kategori: åkeriet

Ja inte är det meteorologerna i alla fall. Prognosen ändras ju hela tiden! Det är väl helt enkelt inte annat göra än att vänta och se. Jag är inställd på att åka och blir det bra väder kan vi nog bli en 5-7 st låter det som.
Vi kör på 9.30 nere vid färjan (som vanligt) och skulle det ösregna skickar jag ut ny info. Så kolla här innan ni åker. Nu håller jag tummarna för nåt i den här stilen fram på lördagsafton :-)


Och just nu kl 8 på morgonen så regnar det inte iaf. Men det verkar bli svårt att ta sig igenom helt torrskodd så regnstället får åka med. Det ser iaf ut att handla om lätt regn om det dyker upp. Så vi ses vid färjan som bestämt.