åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Cafe Dammstugan Venngarn

Kategori: åkeriet

tre vid dammen


Kvällens utflykt skulle man lätt kunna kategorisera som "motorcykeltur deluxe"!!!
Jag, Ralf och Niclas (som var med för första gången. Välkommen Niclas!) tuggade iväg från Jungfrusund strax efter sex. I strålande sol tog vi oss bort till E18 för att sträcka ut ordentligt på motorvägen. Lika bra att vrida på för att snabbt ta oss till Bro och den betydligt trevligare 269:an norrut mot Sigtuna.
På den "gästvänliga" landsvägen bjöds vi på svensk motorcykelsommar när den är som bäst!
Böljande öppen landsbygd där hästar och kossor står i givakt efter vägen. Rapsfälten ligger som jättelika doftande smöraskar och t.o.m. knotten är helt okej då de smattrande slås ihjäl mot kinderna! Ha! Där fick ni för ni försökte äta upp mig på midsommar!
Väl framme vid Venngarn tuffade vi in på den stora parkeringen som var fylld med en massa godis :-) Satt av och spatserade runt och tuggade i oss. Efter nåt varv anslöt vi till kaffekön, och efter att vi sakta ringlat oss fram, fick vi dela på smulorna... Det var åtgång på fikat tydligen. Nåväl... Ett par svängar till bland godiset och sen hemåt.
Hemvägen tog vi sen nere på 263:an över Bro, Kungsängen, Kallhäll, Jakobsberg, Järfälla och bort mot Hässelby.
När man sen åker över Nockebybron och möts av ett Drottningholm i solnedgång...
Vad kan man då mer begära?

Nu drar jag upp till Norrland och stugliv i fem veckor. Återkommer med nya förslag i augusti :-)

B.

ralf hittar en favvo niclas minns colorod
Ralf hittar en favvo.           Niclas minns sina Colorod.

parkeringcorvettefrontvipernos

café dammstuganmin stilold harleyockså min stilpiercad kille

HDCS Ekeröturen

Kategori: HDCS

HDCS Ekeröturen


Åkte min andra Ekerötur tillsammans med Benet och mina polare i HDCS idag. Tur med vädret (ser ju ut att va en dag mellan regnen om prognosen stämmer) och lite fler ekipage än förra året. Tror jag räknade till nitton stycken guldklimpar :-)
benet informerar
Efter en kort information om dagens tur av Benet startade vi från Brostugan kl 10 och efter en krok på Lovön tog vi oss sen ut på Färingsö. Skå, Svartsjö, Färentuna, Kungsberga, Sånga-Säby och sen Stenhamra och stenbrottet där vi satt av för att avnjuta medhavd kaffe och bulle.
stenbrottet 1stenbrottet 2googlesstenbrottet 3stenbrottet 4
När termosarna var tömda satte vi sen av ut mot Adelsö och ett varv där ute. Glasspaus på lanthandeln innan färjan gick mot mer civiliserade trakter igen :-)
king of the road lanthandel färjerad
Stort tack till Benet och Kicki för en jättefin Ekerötur!
B.


Ps.
Var på en alldeles egen Ekerötur förra helgen. Frågan är om inte den ändå var några snäpp bättre än dagens..
susspuss
;-)

Lilla hjulafton på Lillsved

Kategori: åkeriet

tough guys


I ett strålande försommarväder gjorde jag och stigfinnarna Johan och Arne en riktig mystur på den Stockholmska landsbygden. Johan hade planerat vägen, och med lite hjälp av Arne hittade vi fram. Skönt att bara ligga i bakvattnet och glida med :-)
Tog färjan över och bort till Huddinge. Sen via Örby, Flaten ut mot Nacka. Fortsatte gamla vägen till Värmdö och Gustavsberg för att sen landa vid sjöstugan i Lillsved. Riktigt trevligt litet ställe med möjlighet att få i sig både en bit mat eller fika. När vi satt oss och väntade på vår beställning började Johan smussla med nåt och både Johan och Arne började mumla och se hemliga ut. Fram kom ett litet paket med adress åt mitt håll??? Med ett förvånat (och antagligen fånigt) smile öppnar jag och hittar ett riktigt kanonsnyggt armbandsur!!!
Vad ska man säga? Jag drar till med..
Tusen tack Johan och Arne!!!
Efter att vi sen tuggat i oss tog vi en vända på ytterligare en Värmdöisk återvändsgränd ner mot Sandö. Också en jättefin liten väg. Därefter tog Johan och Arne sikte på Rindöfärjan och Vaxholm medan jag vände hemåt till en kissnödig hund.
johan arne avstigning båt på land fler på land arne å havet
klocka
B.