åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Long Train Running.

Kategori: åkeriet

Är ju liksom en klassisk klassklassiker det, och frågan är om inte vi är på väg att skapa en klassiker vi med, nu när vi och MCE slagit våra påsar ihop (oj vad snuskigt det där lät..) med dubbelt i korsbefruktning (men va fan!) för andra året i rad. Nu möttes vi igen på kunglig asfalt utanför Calle och Silvia och kunde räkna in 60 hojar jämt och cirkus 70 förväntansfulla och entusiastiska pers, åsså två Japaner.
 
Efter fullbordad grupp...foto var det bara att starta upp och stänga av Ekerövägen och rulla iväg. Det är nu vi kan börja snacka long train.. 60 hojar blir några meter! Men med lugnt och fint tempo och mungiporna uppåt så funkade det ju alldeles utmärkt att samsas och hålla ihop runt på vår hemmaplan. För oss som kört vägarna ett antal gånger här ute är det kanske inte så märkvärdigt och hemmablindheten har väl sen länge smugit sig på. Men för de som inte kört här så ofta, och kanske för första gången för en del, så kan nog en runda här ute vara en trevlig upplevelse. Högervarvet på Färingsösidan funkade och flöt på bra utan att slitas isär av korsande trafik och ivriga bilister. Som sagt, Färingsö, Skå och Kumla By, Svartsjö, Färentuna, Kungsberga, Sånga Säby, Stenhamra och sen inåt igen med sikte på Brostugan. Lika bussigt som förra året dök vi upp där en kvart innan stängningsdags, och lika snällt som då höll de god min och körde en timmes övertid. Tack Brostugan för det!
 Blev lite av long train där också. Inte så mycket running däremot, när alla skulle in och hitta godsaker och java.
Sen var det inte mycket mer än så, och mycket mer än så behövs inte för 70 åkare för att må lika kungligt som Calle och Silvia där borta i sitt slott. Tack för en kalaskväll! Tack Myra och MCE! Det var ett nöje att ha er alla i mina speglar!
B.

När du får oväntat besök.. fast tvärtom.

Kategori: egna avstickare

Jo jag tog och tog med mig syrran på en liten gevaliatur idag.
Hon gillar att åka knarr och det är inte så ofta vi ses, men idag sken solen och det passade utmärkt med en utflykt.
Syrran ville titta in i Lissma (där bilträffarna är på tisdagar ni vet) där hon har lite känningar och ja, varför inte. Nu visade det sig att där var det ingen ruljans what so ever, så vi rullade vidare. Kom att tänka på Cafè FikAnn som ligger mitt emot Vegabaren och som vi i åkeriet en gång försökte titta in till när vi var och tuggade burgare på Vega.
Så jag ställde in styrsystemet på Vega och puttrade vidare ditåt. Vart en jädrans kö av bilar när vi närmade oss. De håller ju på att bygga nån ny trafikplats där och det förklarade ju varför det var lite sisådär med trafikgenomströmningen. Nu visade det sig att det inte var riktigt hela förklaringen, för ju närmare vi kom vårt tilltänkta gevaliaplace, ju tätare blev trafiken med köer i båda riktningarna. Dessutom började köerna få mer och mer karaktär av äldre amerikanskt snitt.
När vi så småningom kunde se bort mot Vegabaren som stod inhöljt i rök och det dessutom låg en doft av bränt gummi i luften stod det liksom klart att det var grejer på gång där borta.
Hux flux så förvandlades vår lilla fikatur till ett inferno av raggarbilar med extra allt!
GRAND PRIX Raggarbil är en festival anordnad av Vegabaren och nu ramlade den liksom rakt i hjälmarna på oss! Vi var liksom bara tvungna att stanna och ta en promenad i raggarkulturen som i mångt och mycket liknar vår bikerkultur. Men efter en halvtimmes walk on the wild side konstaterar jag att promillehalten ligger en bit högre där. Åtminstone så här vid tvåtiden en lördag, och att råttsofforna har en större plats än vad ratbikes brukar ha i vår.
Hur som helst.. färgstarka fordon och människor, eller vad säger ni?
Det är inte riktigt varje dag man dimper ned i ett sånt sällskap bara sådär.. Man får väl säga att efter det besöket var väl nästan dagsbehovet av upplevelser fyllt för idag. Och med det så fick gevaliat tvärs över gatan också sätta pricken över iet för denna lilla hojtur.
B.

Kort Lång Och Entusiastisk.

Kategori: åkeriet

Jo så bidde det idag seddu.
Det blev en möjligheternas tur med alternativa hållplatser för oss entusiastiska motorcyklister. En kort till Järfälla och MCE, för mingel och snabbkaffe på gårn...
...men också en lång till Rosersberg via Upplands Väsby och slingrande, trevlig landsväg över Skånela tillsammans med våra vänner i MCE. Avslut på Rosersbergs trafikplats och Burger King passade mig utmärkt då tarmarna började hojta efter utebliven middag. :-)
Med Lenta som RC på vägen hemåt fick vi oss ett fartfläktande motorvägsäventyr i augustimörkret också. Det är nåt visst med mörkerkörning.. så är det bara. Får nån slags moppefeeling med flashbacks från tidigt 70tal. Bara en sån sak liksom! ;-)
B.