åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

NY APP OCH LÄCKANDE TAPP.

Kategori: åkeriet

Har haft en del problem och jäkelskap med mina fordon på sistone och var inte säker på att kunna åka idag heller. Men efter ett ryck efter jobbet hann jag hämta hem Hottan som vart och fått fixade blinkers, nya bromsbelägg och ett misslyckat försök att få oljepluggen tät... GAH!!!
Så jäkla irriterande att det ska hålla på och droppa och kladda hela tiden! Den som har ett tips som leder till att det blir tätt i min avtappningsplugg vinner ett hemligt pris!
Kunde i alla fall ge mig iväg, om än med kladdande hoj, och möta upp vid Väringen
(som fr.o.m. nu byts tillbaka till OK Q8).
Efter lite dividerande och olika förslag blev det till slut enighet kring förslaget Sigtuna. Så ajöss Väringen och iväg. Mats fick ta täten och lyckades hitta en massa krulliduttvägar som vi ju så gärna vill ha på våra utflykter, och guidade oss snyggt och prydligt upp till Sigtuna.
Café Våfflan verkade vara under renovering eller ombyggnad, men reservbarack fanns laddad med burgare och nachotallrikar. Vilket var tur iaf för mig som ju drog direkt från jobbet för att hämta hoj och lät det där med spis få stå åt sidan. Willyson var hungrigast av alla och beställde en burgare men satte sen tänderna i första bästa burgarliknande tingest som dök upp. Det visade sig sen vara en laxburgare som någon stackare före oss i matkön därmed blev blåst på. Huruvida den stackarn fick lida hungersnöd, eller om det löste sig på nåt sätt förtäljer inte historien. Däremot var Willyson nöjd med sitt laxkap :-)
Ja mycket mer än så var det väl inte... en snabbkoll på omgivningen och sen hemåt igen.
Nu var det här min sista tur på den här sidan semestern. På fredag drar jag mig via Västerås och Västervik mot Öland för att sen fräsa uppåt till Skell. Vi ses i augusti. Ha det!
B.
Jo förresten.. appen heter Prisma om det är nån som vill kolla in den närmare.

Med Reserven Ekerö Runt.

Kategori: HDCS

Jo men visst..
Eftersom vårt eminente lokalombud Benet fått nytt knä och behöver lite ytterligare konvalecenstid uppstod det behov av reservben även i år till vår tur här ute på Mälaröarna. Nu var det enda in i det sista lite osäkert om jag skulle kunna åka med på mälaröracet över huvud taget, men det löste sig till sist och det var bara att ställa klockan och upp å hoppa. Lite nyvaken där borta vid Brostugan kom frågan om vem som höll i det hela och Mats var snabb som en vessla med att få upp pekriktningen rakt i bröstet på mig. Jahaja.. Ja men då var det väl bara att hälsa alla 17 välkomna till årets Ekerötur och sen starta upp.
Eftersom årets utflykt inte sammanföll med veterandagen på Skå, som det brukar, bestämde vi oss för att ta Färngsösidan först istället för den annars sedvanliga svängen med avslutning på Skå Flygfält. Så in och förbi Försvarets Radioanstalt och vidare ut mot övriga öar. Bort till Skå och in där över Kumla By. När vi åker genom byn får jag syn på en äldre man (eller gubbe för att ge en bättre bild av det hela) som precis vittjat brevlådan ute vid vägen och är på väg in till förmiddagskaffet med tidningen i högsta hugg under armen och slås av tanken att det nog är en syn på utdöende. Så ser ni en sån så vet ni att det där är sällsynta grejer! Det gäller att ta till vara på de analoga sakerna så länge det finns nåt kvar! Snart är vi ute i Svartsjö och åker vidare över Kungsberga och Stafsborg. Tar höger vid kyrkan och bort till Sånga-Säby där det blir höger igen mot Stenhamra och dags för en paus vid stenbrottet.
Här började man 1884 att bryta sten till Stockholms gator och den spännande miljön har senare fått tjänstgöra som kuliss i diverse filminspelningar. Den klassiska repliken "utan snus försmäktar vi på denna ö" spelades in just här. Ni kan väl är Pippi Långstrump!? Kopparporten till Katlagrottan i Bröderna Lejonhjärta var placerad precis där Sportstern här ovanför står. När vi fått nog av kulturhistoria är det så dags att ta oss över skitdiket, som vattnet mellan Ekerö och Färingsö ibland benämns av ortsbefolkningen här ute, och ta oss an de sydligare öarna Ekerö, Munsö och Adelsö. Försöker hålla lite koll på klockan för att tajma någorlunda till färjan ut till Adelsö men missar totalt och förverkligar precis den syn jag inte ville se. Nämligen en färja som precis har lagt ut när vi anländer. Som tur är så är det ju inte en evighet till nästa, och borta i glasskiosken hjälps vi åt att dryga ut dagskassan en aning medans vi väntar.
Men som sagt.. vi behöver inte vänta så länge och lagom till att glassarna förpassats till historien så rullar vi på.
Väl över på Adelsö får det bli högervarv för att hinna använda hela växellådan innan det det är dags för dagens sista stopp och avslutning på Cafè Hovgården. Solen skiner och det blir en riktigt skön stund med kaffe och diverse i trädgårn där vi sitter och ljuger en stund innan vi bryter upp.
B.
 

Skål Sverige!

Kategori: åkeriet

Vilken fantastisk dag att förgylla vår nationaldag med!
Att brumma fram genom ett nyvaket sommarsverige där grönskan och rapsen äntligen fått fäste efter den iskalla våren. Sommarvind i ansiktet och slingriga landsvägar där kossorna står givakt i hagarna och en och annan rovfågel som spejar ner på oss där vi slingrar oss fram i vårt sicksackmönster som en lång våryster huggorm.
Gamla Södertäljevägen, genom Tälje och Utflyktsvägen ner till Trosa där vi radar upp tillsammans med en massa vårglada Intruders innan vi slår oss ner på Tullhusets veranda för lunch.
  
När alla smaskat i sig godsakerna (jag är ju sist som vanligt :-) knallar vi tillbaka till järnkompisarna där folk sTrosar omkring och många stannar till för att spana in hojarna. En liten kille står hur stadigt som helst med fötterna liksom förankrade i gatustenen och vägrar att gå vidare förrän han fått se oss starta upp och rulla iväg.
Därmed får vi väl tro att han är lika nöjd med sin nationaldag som vi är med vår där vi snyggt och prydligt rullar ut ur Trosa. Vi tar oss tillbaka en bit på vår utflyktsväg och svänger sen av mot Skansundet där vi efter en stunds paus, och en lektion om samarbetet mellan Porsche och Harley Davidson, rullar på färjan för vidare färd mot Eldtomta och kaffe.
Fikat på Eldtomta gör ju ingen besviken, eller jo förresten.. de verkar ha en tokig granne på övervåningen som är nåt så in i helvette besviken så han bankar i golvet så det dånar i hela huset! Verkar väl vara rätt döfött att försöka få ett café fyllt av nationaldagsfirande och solglada gäster att fika lite tystare genom att galet försöka stampa sig genom golvet! Nä den snubben måste ju blivit en aning felplacerad när de stängde Beckis :-)
Vi sätter oss ute på verandan för att inte riskera att få hela övervången i kaffet och ignorerar galningen medans vi sörplar eftermatenjavat och ett och annat bakverk on the side, innan vi återvänder till vår slingrande väg hemåt.
Tack alla för en kalasdag! och ett speciellt tack till Lenta och Helen som skötte RC-jobbet med den äran!
Tror att vi som avslutning på denna nationaldag tar och tillägnar de två en låt och hoppas nu att sommarn är här på riktigt!
B.