åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Fetpojken och de galanta damerna..

Kategori: egna avstickare

Så har den då äntligen kommit hem, fetpojken!
Det som påbörjades i slutet av februari fick efter våndor i hopp och förtvivlan, oräkneliga sms och en förmögenhet i telefonsamtal (om man inte haft abonnemang med extra allt) nästan sitt slut när jag sent på onsdag kväll före midsommar fick skjuts av Arne bort till Västberga för att möta upp tradaren och fylld av spänning kunde kika in på flaket och konstatera att där stod den!!! :-)
Lossade försiktigt alla förtöjningar och rullade försiktigt ut på lastkajen, letade rätt på nycklarna som satt strappade på styret, vred på tändningen och placerade tummen på startknappen.
En mjuk tryckning och lyckan var total! Ljudet från 1450 cc Harley med raka rör är lika tidlöst vackert som Smoke on the Water när Ritchie Blackmore pluggat i stratan!
Eftersom regbesiktningen gjordes dan innan fanns ingen regskylt så min storskylt till sportstern fick duga för hemkörning ut till Ekerö. Man tager vad man haver :-)
Efter den första riktigt goda sömnen (så god att jag försov mig) på fyra månader var det dax att på första lediga stund på jobbet, ringa och fixa försäkringen och ställa på pojken.
Nästan sitt slut var det ja..
För nu kom chockbeskedet.. KÖRFÖRBUD. SKALL KONTROLLBESIKTIGAS.
Skitkul besked att få en torsdagsförmiddag då man planerat att dra på midsommarutflykt på torsdagseftermiddan :-(
Hem efter jobbet och brottas med beslutsångest och passagerarsadel.
Efter att sadeln brottats fast bestämde jag mig för att inte ha sett det där om körförbud.
Finstilt.. visst var det jxxxxxt finstilt..
Så 20.00 mullrade en äkta outlaw från Ekerö och mot Västerås och min väntande spätta Susanne.
Fredag morgon väckte oss med strålande sol över Västerås och som värsta Bonnie and Clyde gav vi oss iväg mot Clas Ohlson-land och vidare mot Mora där vi tuppstolta rullade in på gården!
Midsommarfirande deluxe med Susannes släkt som tagit så väl hand om mig för tredje gången nu, kunde börja och pojken fick stå parkerad och glänsa i solen så länge.
I den årliga femkampen vann vi herrar mot damerna, men i blåsrörsmomentet tog Sandra hem en individuell seger och vann i.o.m det en åktur med mig och fetpojken.
Det blev lite av en Vasaloppsrunda med ett glass-stopp i Oxberg och lite raggarsväng inne i Mora. Sandra som aldrig åkt hoj tidigare kommer nog att ligga i hårdträning till nästa sommars femkamp för att ta hem priset igen :-)
Nu har det sprungit iväg en vecka sen dess och i morse rullade jag iväg till besiktningen som gick hur bra som helst.. eller vänta nu.. När jag anmälde min ankomst och knappade in regnr..
FORD SIERRA.
Men efter lite slagningar i dataregistren löste det sig också, och jag kunde en kvart senare åka hem och montera Smoke on the Water-ljud igen :-)
"Men galanta damerna då" tänker ni.
Här är midsommarfägringen!
 
Med det ber vi för en solig sommar full av fägring och fri från fler finstilta meddelanden från transportstyrelsen.
B.

Kanontur!

Kategori: åkeriet

Sommarens hittills varmaste dag, god uppslutning och ännu en nypåstigen. Välkommen Jörgen! Och dessutom chokladbollar stora som kanonkulor!
Lägg till härligt krokig väg till Skanssundet, och det kan inte benämnas på nåt annat sätt än just.. KANONTUR!
Vi pratade sist om en sväng till Skanssundet och nu gjorde vi slag i saken direkt och drog dit.
Världens flyt med färjan över och vi hann inte mer än bromsa in och sätta ner foten så var det dags att rulla på.
Det var en del hojar som letat sig ut, så vi fick sprida ut parkeringen lite.
In på fiket och spana in kaffetillbehören! Hittade till min stora förtjusning, för andra gången i mitt liv, chokladbollar att jämföra med kanonkulor! Första gången jag åt en sån var uppe i Skellefteå, på ett av mc-folk, välbesökt ställe vid namn Stackgrönnan. Då kallade min kompis Sören den för "knuul" och det tycker jag talar om vad det är för nåt. En kaffe å en knuul.. då fattar ju de flesta att det är en rätt rejäl fika vi snackar om! :-)
Det tog en stund att tugga i sig knuuln och under tiden kunde vi njuta av sommaren och hojar som kom och hojar som drog iväg. Efter fikat drog Lasse upp lite sjyssta mässingsdetaljer ur packväskorna. Det var nåt med båten, men det där kan du ju snygga upp trajan med Lasse!
Kaffemätta och belåtna rullade vi sen på färjan hemåt. Fick en gäst på vägen hem, på fin hoj också.
Hoppas nu att det blir finväder på tisdag och att många kan haka på då. Det blir sista svängen för mig på ett tag, men de som vill och kan, får gärna fortsätta hålla motorerna igång. Jag tar eventuellt en Norgesväng och drar sen norrut till Skellefteå och en hel del åkning där :-)
B.
 

I Trosa..

Kategori: åkeriet


var vi inte.
Men vi smekte utkanten av Fittja, passerade tätt intill Stora Mossen
och njöt i fulla drag på Rosenhill!
Hoppsan! Hur blev det där? Får skylla på snacket runt fikabordet
och en släng av Papphammar och läderveken :-)
Hur som helst så var ju läderveken på sitt soligaste humör när vi rullade på färjan ikväll och ner på Södertörn!
Inte så fullt på Rosenhill som man hade kunnat vänta sig en kväll som denna, men det gjorde ju inget att vi slapp köa för fika och sittplatser.
Mackor med leverpastej för de hungriga och smarriga bullar för de inte fullt lika hungriga!
Kaffe i fulla muggar med trevligt motiv höjde om möjligt upp stämningen ett snäpp till :-)
Medan vi sörplade i oss fick vi en riktigt bra historia från verkligheten av Chrille om hur det kan vara att komma i närkontakt med SL :-D Den är för lång att ta här, men den tåls nog att ta i repris nån gång framöver. Så "be there or be square!"
Hemåt tog vi av vid Tumba och åkte över Söderby och Uttran. Fin liten kringelkrok!
Kom ner till färjan som inte sågs till och bestämde oss för rundtur istället. Men som sagt.. när läderveken är på ett sånt strålande humör, så är är ju t.o.m Essingeleden en njutning!
Hälsningar från..
 
B.