åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Skepp o hoj!

Kategori: åkeriet

Så fick vi till en "off wheels on water" till slut! Perfekt timing med väder och vind! Strålande sol men ännu inte riktigt så varmt att man behövde gräma sig över en förlorad hojtur, utom då för Thomas som garderat upp för allt. :-)
Jag och Susanne, Lasse, Lenta, Thomas och Arne väntade förväntansfulla när Kapten Rickard med besättning (Micke, Kjelle och Micke Flygis) angorde bryggan vid Brostugan strax efter två. Thomas lite förvånad och trodde jag sagt fel när jag på frågan om båtens storlek sagt 24 m och trott att det kanske rörde sig om fot och inte meter. Och även om jag tagit i någon meter så är ju Rickards gamla ångslup betydligt längre än 24 fot!
Vill man veta mer om Hugin som förresten fyller hundra i år, så hittar ni lite här.
Väl ombord och kursen satt mot Stockholm så pssccht!
Med humöret på topp tuffar vi in mot stan och ser Stockholm från nya perspektiv och slås av hur mycket som ser annorlunda och obekant ut när man ser det från sjösidan.
Innan vi når stan tar vi en sväng in i Årstaviken där Rickard får impa på oss genom att lägga till direkt mot stranden bakom Södersjukhuset där förbipasserande stannar till och kastar lite undrande blickar mot den numera dieseldrivna ångslupen som nästan lägger krokben på förbipasserande gångtrafikanter.
Men snart skingras dieselröken och ersätts av röken från vår tända grill. Folket fortsätter flanera medan vi vänder korvar och burgare på grillen.

Vi tuggar i oss och njuter i solen medan vi turas om att bräcka varandra med rövarhistorier från förr, och jag utnämner egenmäktigt Kjelle till vinnare med historien om brudarna som sedermera dök upp i fibban med ett något udda och svårslaget rekord. Grattis Kjelle!
När vi är mättade på alla plan lägger vi ut igen för att ta oss in i stan för en usväng på Riddarfjärden över en kopp kaffe.
Det är en rätt mäktig känsla att glida in mot Riddarfjärden och se Västerbron ligga som en ram runt Gamla Stan, Stadshuset och Norr Mälarstrand. Efter att vi sugit i oss kaffet och tillräckligt av städernas stad slår vi den där rundpallen, lägger aktern mot Riddarholmen och sätter kurs mot Ekerö igen.
Solen börjar ta sig neråt och det blir lite kallare medan vi tuffar mot solnedgången och så småningom, mörkret.
När vi sen lite senare skymtar Nockebybron kan man inte annat säga än att från det här hållet och i den sena skymningen så är den ju faktiskt lite magisk den med!
Här tackar vi Kapten Rickard för en fantastisk dag och hoppas att vi kan göra om det här en annan gång. STORT TACK RICKARD!
Efter en liten mellanlandning hemma hos Lasse och hans fina barskåp :-) så avrundar vi dagen med en sen middag nere på Lilla V. Med det så hoppas vi på att det inte dröjer länge förrän vi är i gång på tisdagarna igen!
Javisst ja.. det var ju det där med o hoj också! Jo det var ju den helgarderade Thomas som inte nöjde sig med båttur och som såg till att knyta ihop dagen med huvudsysselsättningen i sällskapet när han anlände till Brostugan på sin för säsongen nyinskaffade Street Glide!
B.