åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Thailand På Två Röda.

Kategori: åkeriet

Näe! Går det?! Klart det gör!
Vi lever ju i de alternativa sanningarnas tidevarv! Så när väderprognosen ändrats (för vilken gång i ordningen detta 2017?) till en rätt ostadig sådan, så tyckte vi få som trotsat meterologerna att vi kunde styra iväg mot nåt mer vädersäkert ställe. Sagt och gjort.. Thailand fick det bli.
Väl där var det bara att leta upp ett schysst place i de hängande trädgårdarna, njuta av sol och värme och sätta igång med intaget.
Underbar omgivning av prunkande växtlighet och blomster i allsköns färger sprider glädje.
Och smaken av saftiga jordgubbar och choklad gör små kullerbyttor över tungan och ända bort till gomspalten!
Sen blir det själfallet också en liten shoppingrunda bland inhemska kulinariska äventyr att ta med sig hem som minne från resan.
En promenad bland de soldränkta odlingarna blir det också. Här hittar vi dignande tomater, ingefäran som tittar upp ur jorden och chilifrukter av alla de slag!
Och apropå chili... Lenta kan inte hålla sig från att testa kvaliteten och knycker en liten habanerojäkel och kan intyga ett det är liksom "drag i galoscherna" i dom där rackarna!
Så kan det gå.
Det fick vi minsann höra av odlaren himself Mr Qigong Styrsång som plötsligt dök upp och såg vad som hände.
Nu trodde vi nog att det var slut på överraskningarna, men si det var det inte. Bäst som vi hämtade oss från chilichocken dök nästa upp. En ny Thailändsk modell av Harley Davidson! Kolla bara!
Bråttom fick vi tillbaka till våra cyklar för att kolla att det inte fanns nya överraskningar där, men som tur var stod de kvar lika snyggt som vi lämnat dom.
Jag råkade bara i brådskan ta fel hoj..
.. men det löste sig också. Så med det får Jag, Lenta och Anki och Björn (kul att ni hittat hit!) tacka för oss och rekommendera en tur till Thailand när chansen dyker upp.
B.