åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Thailand På Två Röda.

Kategori: åkeriet

Näe! Går det?! Klart det gör!
Vi lever ju i de alternativa sanningarnas tidevarv! Så när väderprognosen ändrats (för vilken gång i ordningen detta 2017?) till en rätt ostadig sådan, så tyckte vi få som trotsat meterologerna att vi kunde styra iväg mot nåt mer vädersäkert ställe. Sagt och gjort.. Thailand fick det bli.
Väl där var det bara att leta upp ett schysst place i de hängande trädgårdarna, njuta av sol och värme och sätta igång med intaget.
Underbar omgivning av prunkande växtlighet och blomster i allsköns färger sprider glädje.
Och smaken av saftiga jordgubbar och choklad gör små kullerbyttor över tungan och ända bort till gomspalten!
Sen blir det själfallet också en liten shoppingrunda bland inhemska kulinariska äventyr att ta med sig hem som minne från resan.
En promenad bland de soldränkta odlingarna blir det också. Här hittar vi dignande tomater, ingefäran som tittar upp ur jorden och chilifrukter av alla de slag!
Och apropå chili... Lenta kan inte hålla sig från att testa kvaliteten och knycker en liten habanerojäkel och kan intyga ett det är liksom "drag i galoscherna" i dom där rackarna!
Så kan det gå.
Det fick vi minsann höra av odlaren himself Mr Qigong Styrsång som plötsligt dök upp och såg vad som hände.
Nu trodde vi nog att det var slut på överraskningarna, men si det var det inte. Bäst som vi hämtade oss från chilichocken dök nästa upp. En ny Thailändsk modell av Harley Davidson! Kolla bara!
Bråttom fick vi tillbaka till våra cyklar för att kolla att det inte fanns nya överraskningar där, men som tur var stod de kvar lika snyggt som vi lämnat dom.
Jag råkade bara i brådskan ta fel hoj..
.. men det löste sig också. Så med det får Jag, Lenta och Anki och Björn (kul att ni hittat hit!) tacka för oss och rekommendera en tur till Thailand när chansen dyker upp.
B.

Samma Stuk Till Wira Bruk.

Kategori: , HDCS

En sanning med modifikation kanske.
När HDCS mobiliserade dryga trettio hojar till samlingen i Hagaparken för färd upp til Wira Bruk så handlar det ju förvisso om Harley Davidson för hela pengen, men lite av känslan med märket är ju att man aldrig hittar två likadana hojar. Och tittar man sen på vad som sitter bakom styrena så är det likadant där. Fullt av olika personligheter! Men tillbaka till Haga och samlingen där! Tjenare å kramar å snickesnack och sen liten genomgång av dagen och därefter det viktigaste av allt, mackbeställning!
Sen är det bara att tuta och köra. E4 upp till Upplands Väsby innan vi svänger av och ger oss in på småvägar på den Uppländska landsbygden. Försöker memorera ortsnamnen men ger upp rätt snart då RC Leffe Astering valt att ta sig genom så många små byar som möjligt på kringelkrokar som skulle göra varje kringelstadsbo grön av avund!
Så, helt plötsligt dyker det upp en skylt där jag hinner läsa "Heliga Birgittas Bönegrotta". Ping! säger det i skallen. Antagligen eftersom vi här på Ekerö passerar S:t Birgittas kyrka varje gång vi åker mot stan. Det blir en sån kontrast mellan trettio mullrande Harleys och bönegrotta!
Vad hände där? Smög hon iväg dit och gömde sig och bad? Vad bad hon om? Handlade troligen inte som Tjorvens bön om en tårtbit till i alla fall... Ah.. vi släpper Birgitta och bönerna och njuter av resan istället. Efter två timmar i kringlornas tecken är det dags att svänga in på Wira Bruks parkering, sträcka på benen och knata ner till fiket och de förbeställda mackorna.
Det blir jackor av och en skön stund i solen för både hojar och knuttar och man börjar nästan känna igen det som vi brukar kalla sommar!
Blev t.o.m. så varmt så några Ekeröbor smög iväg till skuggan för att ta en selfie! :-)
Med uppdrucken java och färdigtuggade mackor var det för de efterrättssugna att ställa om kompassen för vidare färd över Åkersberga, Vaxholm och färja till Värmdö för vidare färd in till stan och Fjällgatan.
Ja, och uppe på fjällis var det ju bara att njuta av utsikt och glass! För en del var det naturligtvis utsikten över en av världens vackraste städer som gällde. Men många av de förbipasserande valde att istället vila ögonen på raden av Harleys som snyggt stod parkerade på bussparkeringen där uppe, och vem kan väl klandra dom för det? :-)
 
Och med det är det bara kvar att tacka HDCS och Road Captain Leif Astering för en underbar dag på fina vägar. Tack Leffe!
See ya all!
B.

Snålplåt I Lissma.

Kategori: åkeriet

Inte vet jag om det är den annalkande hösten (tur att jag använde stavningskontrollen där) eller om det är så att raggarna inte får vara ute på kvällarna för mamma eller om de helt enkelt har kommit sig så till åren att de är trötta på kvällarna och hellre trynar på kudden än är ute och burnar? Ja nåt är det i alla fall som gör att det är snålt med plåt där borta i Lissma.
Glest, eller hur!
Och inte nog med det.. nä, innan dom drog hem åt dom upp all korv också!
Så när några hungriga bikers snyggt betalar sitt kalas ute i fikaluckan och sen knatar upp till restaurangen för att plocka ut sin slang så är den slut! Ner igen till fikaluckan där det blir problem när slang med bröd redan är inslaget i kassan. Några får istället en extra bulle eller en läsk till kaffet och ja.. så var det med det.
Så medans snyggosarna här käkade dubbelbulle tog jag en språngmarsch på parkeringen för att hinna plåta (ha ha) det lilla som fanns kvar innan det var helt tomt.
Och när sen dubbelbulle och kaffe utan påtår var avklarat var också denna tisdags dagsljus på god väg att tacka för sig och övergå i mörkerläge. Så upp å hoppa och rulla hemåt.
Tog en avstickare på Ebbadalsvägen och skrämde lite kossor innan vi mörkergasade bort till Slagsta och färjelägret där.
Medan vi plaskade över mot Ekerö kom vi överens om att det här fick bli den sista tisdagskvällen för denna gång. Hoppas dock att det kan bli några helgutflykter innan säsongen är slut.
Håll koll i facebook-gruppen!
Ps. Funtar på ny tatuering. Vad tycker ni?
B.