åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Snösätra Industriområde.

Kategori: åkeriet

Snösätra industriområde.. det låter ju inte så jäkla sexigt va, men jävlars va man kan ha fel! Apropå fel förresten.. hela kvällen höll ju på att gå fel!
Att lotsa 20 hojar över Drottningholmsvägen, Tranebergsbron, Essingeleden, Huddingevägen och en bit in i Rågsved/Farsta nånstans i rusningstrafik är inte helt komplikationsfritt. En bit in i Rågsved såg det plötsligt jäkligt tunt ut i backspeglarna. Så det var bara att stanna till och med det konstatera att typ halva styrkan var borta! Kanske var det en miss att inte ta färjan ändå...
Men så plötsligt ringer Målarn som står nånstans efter vägen med de förlorade själarna, och efter en stund är vi samlade igen. Som tur är har vi inte så långt kvar, och med lite hjälp av Björns mobil-gps letar vi oss fram sista biten.
Snösätra industriområde var det ja. Låter som sagt inte så upphetsande, men när vi nu rullar in... WOW! Som att rulla in i en parallell värld fylld av färg och fantasi. Snösätra industriområde var länge ett halvt bortglömt och nedgånget industriområde i Stockholms södra förorter. Men sedan 2014 har det skett en förvandling. Graffitikonstnärer fick tillåtelse av markägarna att förvandla de grå cementväggarna till färgsprakande väggmålningar och Snösätra Graffiti Wall of Fame blev en av de största utställningarna av sitt slag i Europa.
Vi dyker upp här helt oannonserat men möts upp av Percy som verkar vara den som håller i trådarna, och som ger oss en kort introduktion om var vi hamnat och visar oss runt.
Det visar sig också att vi kom hit "i sista sekunden". Efter helgen kommer allt vi ser nu vara borta. I helgen kommer grafittimålare från olika delar av världen att måla om. Det ger ju oss anledning att titta in igen här så småningom :-) 
Nu tog missödet med vår splittrade konvoj en hel del tid vilket gjorde att jag kände en hel del stress för att hinna till dagens andra tänkta mål. Ja det gick ju så bra förra veckan med en combo, så varför inte köra det igen tänkte jag. Hade planerat att fika och spana in en helt annan typ av hästar än våra av järn, en bit bort på Ågesta Ridskola som stänger åtta. Men så plötsligt bjuder Percy in oss att kolla musikcaféet de har på området. Va! Kan man fika där? "Javisst" säger Percy och hojtar till sin polare att sätta på fika. Det avgör saken. Vi skippar stallet. Rida får vi ju göra ändå och nu får vi ju mer tid att kika runt och fota här.
Och när vi får kika in "backstage"så är inte miljön mindre spännande där..
Riktigt spännande ställe var vi rörande överens om!
Vill du plåta hojen och få schyssta bakgrunder så är Snösätra industriområde perfekt
Stort tack till Björn för tipset!
B.

Roslagen Grand Prix.

Kategori: HDCS

Lite i skuggan av superrallyt gick idag Roslagen Grand Prix, ja eller Roslagsturen då om vi ska vara korrekt. Med en riktigt bra uppslutning på 19 hojar som efter vägen växte på sig till 21, blev det en riktigt fin dagstur i strålande väder för Doris and The Daytrippers! Doris hade för dagen anlitat Anders "Bagarn" Söderman till road captain som enligt Doris hittar bättre än i sin egen ficka där borta i Roslagen. Och så här en stund efteråt är det väl bara att hålla med. Kringlor och krokar som avlöste varandra på ibland trottoarsmala små landsvägar som gjorde att, åtminstone jag blev bortkollrad relativt omgående där ute i den svenska försommarstinna spenaten.
Samling i Hagaparken med genomgång av Doris om dagen..
..ett bensträckarstopp vid Wira Bruk..
..ett glass och bananstopp vid Bergshamra Macken..
..innan vi kunde checka in på Svanberga Gästgiveri som var målet för dagen.
Ja, det var i oerhört korta drag en oerhört bra dag!
Tack Doris, Bagarn och alla för en härlig dag tillsammans på hojen!
Roslagbart!
B.
 
 

En Rekordcombo.

Kategori: åkeriet

Jo jo.. det som från början var tänkt som en combo med två olika mål, växte när alla hojar till slut samlats ihop sig, till att bli en riktig rekordcombo! Tjugo hojar är en mer än det tidigare rekordet på nitton och känns ju jämnare och snyggare också på nåt vis.
Målcombon då? Lissma för att mätta ögonen och Vegabaren för att mätta resten.
Nu strulade det till sig direkt efter vi rullat av färjan då Eric fick soppatorsk och fick honka med Anders upp till OK på andra sidan. Såg mer än lovligt vingligt ut och hade nån dragit av mig buffen och filmat mina ansiktsuttryck där jag låg precis bakom, hade man lätt kunnat byta fejs på mig och Janne Schaffer mitt i värsta gitarrsolot. Men nu slutade det bra och Eric fick fylla på medan vi andra fick hämta andan en stund.
Lissma Park öppnade sina bilträffar förra tisdan och när vi kom dit ikväll var det fortfarande gott om bilar och även en del hojar.
Vi fick ju också till en rätt fin rad där nere vid vassruggen får jag säga.
Apropå rader och rekord så fick vi en fin rad med brudar också! Med ett tangerat rekord i den avdelningen, som dessutom har stora möjligheter att slås längre fram i sommar, visade dom framfötterna (jävla konstigt uttryck) med fyra på rad.
Efter att vi satt en tid för återsamling släpptes sen alla ut på egna äventyr bland finbilarna.
Som jag sa så fanns det även en del hojar på plats
och det är ju kul att slänga ett öga på sånt också :-)
Sen är det då den där kavalkaden av gammal amerikansk bilplåt som gäller en stund..
Och skulle man nu tröttna på det amerikanska, så finns det även lite europeisk nostalgi också.
Med det var vi ganska mättade på gammal plåt och drog iväg till kvällens andra mål, Vegabaren.
Blev lite stressade av den tio meter långa kön, men hann inte mer än bestämma oss för vad som skulle inmundigas förrän det dök upp ett nyfiket ansikte och undrade vad som önskades beställa. Ja på nåt sätt ska det väl märkas att man är Sveriges första burgarhak och har grillat vurrar sen -64! Så det var bara plocka ut prylarna på löpande band och ta plats under parasollerna.
Mätta och glada var det sen bara att rulla hemåt i solnedgången, och gladast av alla var nog jag som äntligen fått åka en tur på min lilla Hotta utan oljeläck och kladd! Hoppas nu det och vädret fortsätter så kan det bli en rolig sommar!
B.