åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Skansundret.

Kategori: åkeriet

Jo men lite av ett under får man väl säga att den sommar som hittills varit är, och dagens kväll utgjorde som tur var, inget undantag. Efter en del beslutsångest över hitåt eller ditåt, kunde vi räkna in sjutton hojar på väg över vattnet och kursen inställd på Skanssundet.
Väl avrullade av färjan och på väg att svänga av vid Norsborg upptäcker vi att vi slagit nytt rekord i tidigt borttappade hojar. Fem ekipage borta direkt! Men efter ett depåstopp på Shell lyckas vi återförenas och få en förklaring till det tidiga tappet. En krånglande startmotor resulterade i springstart och det faller sig ju rätt naturligt att det blir ett visst glapp i ledet när några får försöka hänga med springandes. :-) Resten av resan går som en midsommardans genom den slingrande asfalten bort till Skanssundet där vi får en bensträckare
innan vi får rulla på för kvällens andra båttur.
På andra sidan har den kombinerade affären/fiket hunnit stänga, men bistron är öppen, så vi kan rada upp och ta en kort promenad uppför kullen..
..där Skanssundet i sommarskrud en varm kväll i juni bjuder på utsikt och diverse godsaker och förvandlas därmed till rena Skansundret. Det blir en riktig långsittning med utsikt över havsviken medan kaffet blandas med räkmackor, glasstrutar och snickesnack mellan borden.
Men till slut måste vi avsluta och får trösta oss med att vi har halva resan kvar som går via Utflyktsvägen bort till Södertälje och vidare hemåt via Botkyrka och en sista båtfärd över till Ekerö igen.
B.
 

Eggeby Med Eller Utan Slips.

Kategori: åkeriet

Ikväll gick det några sekundmeter kan man säga.
Man hade nästan kunnat slå av och bara hålla upp jackan så hade man kunnat segla fram liksom. Vet inte om det berodde på vinden att det från förra veckans 23+12
(ja vi måste ju räkna in chicksen som hälsade på också) nu plötsligt var nere på 6 hojar ikväll. Man skulle kunna säga att de flesta var som bortblåsta! Hur som helst.. Vi blåste i alla fall iväg bort mot Eggeby för att kika på moppar och få en fika.
Vart aningen konfunderad när vi kom fram och det var i stort sett rent på 50-kubikare. Men efter att vi fått ner stöden och kliat oss i skallen en stund så började det knattra in. Brukar ju oftast vara att de börjar knattra iväg när vi kommer, men nu var det tvärtom. Kanske var det VM-fotboll som ruckade i schemat, vad vet jag.. Hann i alla fall fånga några på bild innan kaffetarmen började skrika och vi fick ta oss in och råda bot mot det.
Apropå kaffe förresten så fastnade en rätt ball cafétraja i kameran också.
Och så höll jag på att glömma Görans sprillans Indian!
Men nu var det fikat som gällde och vi överlät till hojvaktarn att se till hästarna under tiden.
Ja, det var väl det hela.
"Jaha, å va fan hade det där att göra med slips hitådit?" tänker du. Jo så här var det..
För nästan 40 år sen (38 om vi ska va noga) så lirade jag i ett band som hette "Slips". Det gick hyfsat bra och vi hade en hel del gig runt om i landet. Med oss hade vi en trevlig snubbe, eller snarare spoling (det var vi ju allihop. Jag var 23!) vid namn Lasse Skagerling.
Han var vår alltiallo och höll koll på både prylar och oss. Bandet las ner och jag har inte sett honom sen dess. Nu dök hans namn upp nånstans i mitt flöde på facebook för två dar sen och jag var tvungen att kolla upp det. Slängde iväg en fråga och fick svar. Jo visst fan var det han! Hojåkare nu som då, och idag hängde "Skagis" på med sin snygga Heritage
38 år senare och utan Slips.
Mig får ni däremot med Slips. Trettiåtta år sen, 23 bast..
 B.
 
 

Bågar Babes & Bländande Burgare.

Kategori: åkeriet

Ja men det blev ju lite av en Ladies Night ikväll när det blev besök av 12-13 ekipage från Bike Babes. Vet inte om det var pga det som våra egna babes liksom steppade upp och såg till att sätta nytt rekord i kvinnligt deltagande. Nåt slags "nu jävlar ska vi visa var skåpet ska stå!"
Fyra har det vart som mest tidigare och nu nästan en fördubbling till sju stycken!
"Men jag ser bara sex" kanske nån tänker. Men jag räknar in Teja också för det kan man göra
när man bestämmer. :-) Har man dubbla medborgarskap och åker på en tisdag
räknas man in i åkeriets personalliggare, så det så.
Nu var det inte det enda rekordet för dagen, nä tjugo hojar har vi lyckats samla ihop tidigare och nu räknade jag in tjugotre innan bejbsen dök upp. Nytt rekord där med alltså! Så med totalt ca 35 hojar blev det aningen trångt ikväll uppe vid OK.
Men det gjorde ingenting. Alla sadlar fick plats och därmed också varenda röv.
När alla fått bekanta sig med varandra och en kort påminnelse om hur dumt det är att köra så man riskerar att krocka, kan vi så rulla iväg. Bort över skitdiket, där det råder delade meningar i sällskapet om vilken sida av diket som är skitigast, och ut på Färingsö för att visa bejbsen hur vackert vi har det här ute på Mälaröarna. Ja det finns faktiskt de som aldrig satt sitt däck här ute, trots att vi ju har Kungen som står och välkomnar alla som rullar över Drottningholmsbron.
"Nä, nu ljuger du Benke." "Ja det gör jag." Men han bor ju där i alla fall, så man kan ju vinka om man vill. Det får bli en halv repris av lördagens Ekerötur med HDCS, med färd över Skå, Kumla By, Svartsjö, Kungsberga, Sånga-Säby och Stenhamra där vi knör in alla hojarna i stenbrottet, tar en kort promenad och får en liten föreläsning av Björn om stenbrottets filmiska historia och lite annat smått å gott. Teja fyller i med att berätta om att stenbrottet använts som sopstation vilket ledde till en råttinvasion utan dess like!
Nu verkar man ha rått bot :-) på det och vi slipper att jagas ut av stridslystna gnagare, och kan i lugn och ro se oss omkring och ta några bilder.
Efter det har vi bara förtäringen kvar, och precis som i lördags på Ekeröturen styr vi bort till Salle och Firat på Daisy's och deras bländande goda burgare! När trettiofem bågar lastade med hungriga babes svänger in på parkeringen minskar de tomma ytorna rätt drastiskt. Men med lite trixande så blir alla parkerade..
..och snart har vi fyllt upp hela uteplatsen med läder och mumsar i oss av vad köket har att erbjuda. Glassar på maten och solen som börjar dala neråt.
Livet leker motorcykeleker!
Och ikväll visste vi ju vars brudarna var :-)
B.