åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

1 + 1 = 3

Kategori: åkeriet

Ett å ett e två men blir tre när vi blir ett,
sjöng Nisse Hellberg och Wilmer X så känsligt å fint 1993.
Nu ska ju ingen tro att jag och Kaj liksom tänkt snuska till'et på det sättet. Nä, det handlar ju om att frukten av två saker kan bli större än två när man slår ihop dom. Och det var ju vad vi nu gjorde ikväll när vårt åkeri och MCE för fjärde året gjorde gemensam sak och drog ut på utflykt tillsammans. Nu blev summan av kardemumman inte bara tre, men ni fattar symboliken.
Det blev i runda slängar runt 80 hojar jag fick på släp runt öarna ikväll!
Vad är definitionen av njutning? Ja det skulle lätt kunna vara en tisdagskväll i augusti då solen ensamt regerar uppe på himlen och jag, så långt jag kan se, bara har hojar i backspeglarna! Ståpäls á la Gunde!
Det blev vändan ut på Färingsö via Skå och Kumla By, Svartsjö och runda Färetuna Kyrka innan vi via Sånga-Säby kom ut på Färentunavägen igen och satte kurs mot Munsö.
Solen hade börjat gå ner, och att rida in mot solnedgången, med alla hästar i hagarna vid Menhammar runt sig, sätter liksom fart på fantasin och nya låtar tonar upp. "I am just a cowboy, lonesome on the trail Those starry nights, campfire lights The coyote call, the howling wind wails As I ride out on an uncertain sundown" En av de bästa om du frågar mig och en definition på njutning det åxå. Vi kommer lagom ner till färjelägret för att hinna med en bensträckare och ta lite bilder innan vi ska rulla på.
Som tur är har vi inga bilar före oss, och med cirkus 80 hojar blir det inte plats för så mycket mer där på däck. Men innan vi lägger ut så har några bilar, och faktiskt 312:an åxå,
lyckats knö sig ombord.
Väl framme på Café Hovgården blev det ett tålmodigt jobb att knö sig in där med..
..men Madeleine och hennes polare jobbade på bra och snart började det ploppa ut läderklädda med förtäring i händerna.
Och medan mörkret började falla flyttades det räkor, pajer och mackor från faten och ner innanför västarna.
En riktigt härlig kväll! En definition av njutning!
Och därmed återstod inte så mycket mer än att rulla tillbaka ner till färjan..
....och sen ta sig hemåt. Tack Madeleine och Café Hovgården för att ni höll öppet för oss! Tack MCE, HDCS A och alla åkare för en riktigt trevlig kväll!
B.
Ps. Att se alla röda bakljus så långt ögat nådde på vägen hemåt, var åxå en definition av njutning minsann!