åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Fest hos Daisy & Carina.

Kategori: åkeriet

Massor av smaskens blev det ikväll när en helt vanlig mörk, kall tisdagskväll så här i mitten av oktober förvandlades till ett ordentligt födelsedagskalas med hurrarop och sång! Det började verkligen i de grå nyansernas kalla tecken med isande kinder på väg bort mot Vällingby och Daisys. Väl därborta efter en krokig sightseeing i Västerort och stöden nerfällda drog Carina fram sitt ess ur rockärmen!
Oj.. nu blev det fel...
Jag menade, avslöjade Carina sin överraskning! Hon fyller ju år idag! Men nu var det inte nog med det. Hon ville bjuda oss alla på kalas! Nu visade sig Daisys i Vällingby vara värdelöst att ha kalas på. Totalt intetsägande och lika gråkallt som dagens väder. Vi fällde upp stöden igen och bytte fuldaisy mot snyggdaisy borta i Ulvsunda istället.
Betydligt mycket roligare och färggladare miljö att ha kalas i!
-Ta vad ni vill ha, sa Carina och hotade med att hälla socker i tankarna om vi inte lydde. Så det var bara att beställa in allt vad smaskens vi ville ha och tugga i oss.
Efter en kaffe på maten och några specialintressen tillgodosedda..
..var det dags att resa sig upp, ta ton och sjunga för Carina.
Och inte ville väl hon vara sämre, så hon reste sig också och bjöd på en duett med the King!
Stort GRATTIS från oss alla och ett jättetack för kalaset!
Med det så har denna tisdagssäsong kommit till sin ände och vi får se fram mot några trevliga sammankomster utan våra kära tvåhjuliga vänner innan vi rullar ut igen.
Because...
.. you win them with a good ride on the bike!
B.

Claes På Hörnet.

Kategori: åkeriet

Claes på hörnet känner väl de allra flesta med någorlunda kunskaper om Stockholms restaurangvärld till. Det kanske inte lika många vet, är att det finns en filial här ute på Ekerö som går under namnet Kajutan. För den oinvigde mycket svår att hitta, men ikväll fylldes den lilla parkeringen utanför upp av tvåhjuligt stål av bästa märke.
Källarmästaren själv tog emot gästerna, som bestod av både inhemska åkare men även ett par långväga från Bromma och Sundbyberg, och presenterade sedan kvällens meny.
En fiffig detalj så här i småkyliga hösttider var att man kunde passa på att tina upp frusna fingrar medan man väntade på att huvudrätten för kvällen skulle bli klar.
Sen var det bara att kliva in i den väntande kajutan som formligen sprudlade av mysfaktor med sitt dukade bord och sina tända ljus!
Gästerna hittade snabbt sina platser och slog sig förväntansfulla ner i skenet från de många liljeholmens, och i taket hängde den vackra kristallkronan som kronan på verket.
Den perfekt anrättade huvudrätten sköljdes ner med en lika perfekt avkyld skummande öl..
..innan sen den för dagen hedrade kanelbullen bars in och avnjöts till kaffet.
När sen gästerna ätit sig mätta och frotterat sig med varandra och kvällens värd, var man mycket överens om att kvällen varit utomordentligt trevlig, tackade artigt för sig och styrde sedan nöjt hemåt i den mörka och kylslagna oktoberkvällen.
B.