åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Hemma Hos Hydet.

Kategori: åkeriet

Att göra ett besök hos Hydet MC har ju legat i magasinet i runda slängar ett år då Inkan åkte med första gången. Förresten.. har det blivit fler åk med oss Inkan? Tror fan inte det.
Du får skärpa till dig!
Hur som helst så är hon ordentligt hemmastadd hos Hydet
och föreslog redan då att vi kunde åka förbi.
Dom kör med öppet hus och fika på onsdagskvällar och när vårt tisdagsåk regnade bort igår, passade det fint att trycka upp Hydetbesöket i pipan och dra dit idag.
När vi lite småvilsna rullade in på gårn blev vi snabbt invinkade och visade var vi kunde parka. Sen hann vi knappt kliva av innan vi vart välkomnade och bjöds på guidad tur i klubbkåken!
Förutom att Hydet MC är en klassisk hojklubb med 45 år på nacken (start -69) så arrangerar dom årligen hillclimb-race i Botkyrkabacken och nu fick vi spana in deras klättrarhoj på nära håll.
Kikade runt i båsen som var fyllda med allehanda projekt och aktiviteter innan vi sen högg in på fikat.
Knallade runt med bullar i händerna, sörplade kaffe och pratade med folk och hade en riktigt trevlig stund där borta. Hittade en hel del prylar att föreviga, bl.a. en snygg Capri. Hade själv en sån i mitten på sjuttiotalet, så den kunde jag ju inte motstå :-)
Skitkul att hälsa på hos er! Det blir fler gånger! Tack för ikväll!
B.

You can't always get what you want..

Kategori: åkeriet

 ..som Mick Jagger sjunger.
Vädret berövade oss på den tilltänkta solnedgången ute vid Bromma Gård men vår tisdagsåkning fick vädergudarna lov att släppa till i alla fall. Nio hojar brummade iväg över skitdiket och med nyfyllda termosar och spänstiga stigfinnare tog vi oss ner till klipporna. Solen lyste som sagt med sin frånvaro men vi lyckades lokalisera ett hål i himlen och fick nöja oss med det.
 
En trevlig fikastund och som vanligt en och annan historia som får smilbanden att dras upp till örsnibbarna.
Nu fick vi lära oss hur man kan maxa utrymmet i tältet på hojträffen genom att rikta piporna genom tältöppningen och vrida upp till en 6-7000 varv. Tältet står som en ballong!
Nackdelen kan vara att tältduken inte är helt tät efteråt och polarn (man gör det ju inte på sitt eget) får en kanske inte helt välkommen mörkare hudfärg och något högre hårfäste :-)
Tack Jonas för den! Kul att se dig och Peter från det gamla gardet åka med igen!
Nu får vi hoppas att värmen och framför allt solen kommer tillbaka så vi får några fina tisdagsåk framöver. Annars får vi dra ner till Bromma Gård igen och dansa soldans runt totempålen där nere. Det är för tidigt att ge upp än!
Avslutar kvällens klippsittning med några unga stenar som rullar fortfarande. Precis som vi ska göra ett tag till.
B.
 
 

Mats veranda.

Kategori: åkeriet

Jills veranda blev ju en favvo i våras. Och när vi nu, antagligen på grund av det ostadiga vädret blev så få, valde vi att istället för klipporna vid Bromma gård, ta och leta rätt på mer hojfolk. Det lyckades ganska bra och vi fick napp på första försöket.
Mats och Annika tog glatt emot oss och lånade ut verandan där vi kunde duka upp vårt medhavda fika. Mats hade faktiskt gjort i ordning en egen matsäck och vart på väg ner till Jungfrusund men skrämts av lite blöta och blixt och vänt hemåt igen. Nu fick han ju användning för matsäcken, även om det blev på den egna verandan :-)
Vi har ju förut gjort ett litet hemma hosreportage hos Ralf och hans Cobrabygge, och nu får det bli ett sånt till bland gamla moppar och andra små skojsigheter, så häng med!
Som synes så hade vi lite att gå igenom innan vi kunde plocka fram termosar och bullar. Mats vet liksom att ta vara på bra att ha-saker och det är ju alltid intressant att kika på sånt, eller hur!
Nu kunde vi ha blivit stående i garaget resten av kvällen, så för att hinna gotta oss i både bullar och bra att ha-saker delade vi upp prylarna och tog några till fikat åxå :-) Vad sägs om en Bacho skiftnyckel upphittad idag i en skrothög i närheten. Så fin att den fick ta plats bland bullarna!
En liten lekstund (vi blir aldrig för stora) hann vi med åxå innan vi tog en tur ner till sjön och badplatsen.
Så trots att vädret var lite lurigt och utflykten inte blev så lång, så fick vi ändå en trevlig kväll.
Tack Mats och Annika för det!
Och visst blev det en skön blandning nere vid sjön!
 
B.