åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Café Preemitiv.

Kategori: åkeriet

Preema liv på macken fick det till slut bli då vi gjorde ett nytt försök på Café Ekorren ute på Djurgården, och då som nu möttes av ett igenbommat kaffehak.
Att de på sin hemsida säger sig ha öppet till 21.00 är tydligen inget man ska hänga upp nån planering på. Rullade sen iväg till Josefinas bakom Nordiska muséet. Där var röd matta utrullad, men skulle precis rullas in när vi dök upp. Försökte sen med Strandbryggan på Strandvägen. Krånglade oss ner via övergångsställe och trottoar och fick hålla tungan rätt i mun nere på kajen för att inte parkera rakt ner i Djurgårdskanalen.
Nu visade sig de ansträngningarna också vara förgäves. Stängt och bommat. Öppettider pyttsan! Bara att glömma klockan hädanefter och gå på termometern.
Så vi lämnade den ena fashionabla delen av huvudstaden och begav oss till en annan. På Norrmälarstrand finns ju nåt man kan lita på fortfarande..
MACKEN!!!
Inga röda mattor, men kaffe i pappmugg och big kanelbulle för tjugofem spänn är ju helt alright! In i värmen för att bulla upp och lite snack innan hemfärd.
   
 
Slutet gott, allting gott som man säger :-)
 
B.

The kids are alright.

Kategori: åkeriet

Så var det dags för åkeriets första uppdrag!
En leverans bestående av femtio chipspåsar skulle ut till Kumla by och vara på plats kl 19.30.
Eftersom ersättningen bestod av kaffe och flera sorters hembakta tårtor var det aldrig nåt snack.
Vi tar jobbet! Nåt annat var det liksom inte tal om!
Så vi rullade iväg över diket bort till Färingsösidan och gottade oss i kvällsol och doftande raps. Över Stenhamra, Sånga-Säby, Stavsborg, Kungsberga och Svartsjö innan vi tuffade in i Kumla by till stort jubel av femtio nio-åringar som fullkomligen attackerade oss
så fort vi fått stopp på maskinerna.
Utdelningen av chipspåsar blev sekundärt när ungarna först ville gå i clinch
och spana in åken på nära håll :-)
Men när det var gjort och chipsen utdelade var det bara att sörpla i sig betalningen och jäsa i kvällsolen.
När sen kopparna var tomma och vi inte vågade stoppa i oss mer av tårtan var det dags för ungarna att dra och bada. Vi som har lite mer erfarenhet vet ju att vattnet blir mysigare om en månad eller tre, så efter att ha hittat några trevliga gamla traktorer bakom ett hörn att plåta
(svårt att hålla sig borta från prylar med motorer)
så drog vi vidare ner till flygfältet i Skå och avslutade dagens åktur med en koll på den här prylen. Vad säger BMW-åkarna.. är det dags för en uppgradering?
 
 Så med det tackar vi alla ungarna för tårtan och konstaterar.. The Kids Are Alright!
B.
 
 

Ingen Bosse Larsson..

Kategori: åkeriet

.. men väl lite nygammalt, när vi ikväll hittade till Sundby Gård som ersatt Lissma Park som uppställningsplats för bilträffarna där borta.
Som sagt.. många av ekipagen har man sett tidigare i Lissma, men Sundby Gård var en ny bekantskap för oss allihop. Trevligt ställe med schyssta stora gräsytor att parkera finplåt på. Fika kunde man göra i trevlig miljö både ute och inne. Gick även att få en enklare matbit utan att bli skinnad på avlöningen :-)
Tre åkare förra tisdan blev sex idag. Det tar sig! Sju! protesterar då den uppmärksamme.
Jo vi blev sju när Micke gjorde entré vid fikabordet. Han hade glömt ställa om till sommartid på hojen och ringde från Jungfrusund kl 19.30 och undrade om det skulle bli nåt åka? En eloge till dig som inte vände hem, utan vred på rullen och slöt upp! Välkommen!
Nog snackat nu. Här är lite bilgodis från ikväll.
B.