åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Mack Ohlson.

Kategori: åkeriet

Efter helgens tur på dryga 40 mil så kändes som att det kunde räcka med en lite nättare sträcka och även passa på att testa nåt nytt. Så då blev det att lägga till en ny bekantskap i familjen Ohlson. Kurt och Clas känner man ju sen förr men Mack har i alla fall inte jag träffat förut. Nu håller ju Mack Ohlson till borta i Ålsten och är inte längre bort än ett norrländskt stenkast, så därför blev vi tvungna att dryga ut sträckan med en omväg förbi Lovö kyrka och Rörby. Där dök det upp en pålle bakom en krök som började dansa en aning oroväckande när jag närmade mig. Det blev lite som i visan "en slank han hit å en slank han dit" och hästkraken slank faktiskt t.o.m. ner i diket. Så jag saktade in ordentligt och smööög sakta förbi. Fick ögonkontakt med tjejen som satt på och det såg ut som hon drog en lättnadens suck över att ha kommit upp ur diket och på rätt köl då hon plötsligt fick syn på de andra nio järnhästarna.
Ansiktsuttrycket gick mot det skräckslagna hållet samtidigt som jag hann läsa hennes läppar när hon utstötte ett "MEN VA FAAN!" De nio stålryttarna fick lov att stanna och låta tjejen fly fältet innan de kunde trava ikapp mig och lugnt och fint fortsätta mot vårt kvällskaffe.
Hade lokaliserat stället på kartan och tänkte att det där hittar man ju lätt... syns nog från vägen. Jo men pyttsan! Att hitta stället var ungefär lika lätt som att få i en sytråd i nålen! Man behöver minst tre försök innan man efter att ha sugit på tråden till slut lyckas pilla dit den i det där jävla hålet! Men efter två rundpallar och ett litet värdefullt tips av Kjelle så hittade vi ner och kunde knalla ut på bryggan och Mack Ohlson.
Lyckades hitta några lediga platser och efter en del äventyr inne i butiken också få fram kaffe och de förnödenheter som behövdes för att göra alla nöjda.
Skön och avkopplande kväll ute på bryggorna bland båtfolk, vinpimplare med pikètröjor från Lacoste, Fred Perry och Ralph Lauren, ja allt man kan förvänta sig på en båtbrygga i Ålsten eller Äppelviken.
Vi gjorde vad vi kunde för att smälta in och njöt i solen innan vi varvade upp och dammade ner bilarna på parkeringen och sen tog samma omväg hemåt igen. Mer om helgens äventyr kommer så småningom.
B.
 
EXTRA EXTRA!
Ett par tips inför helgen: Norrtälje Bike Show på lördag. HDCS åker från Haga Norra 10.30. På måndag 6 juni vid hyfsat väder åker några av oss till Trosa för lunch och annat mumsigt. 10-färjan från jungfrusund är det som gäller då.
OBS OBS!
Från och med nästa tisdag byter vi samlingsplats och ses då på OK Åkerstigen.

Syrendoft och lammullskurvor.

Kategori: åkeriet

En av förra säsongens höjdare var Eldtomta café, och ikväll när sommaren bjöd på sin hitills hojvänligaste dag kändes det helrätt att göra ett återbesök. När det mullrar gott under rumpan och man känner doften av blommande syren och den slingrande landsvägen bjuder på kurvor mjuka som lammull..
då är livet på topp!
Det är de där små stunderna av motorcykel-lycka man får konservera nånstans där i hjärnbarken och plocka fram sen när vinterkylan och mörkret lägger sig som ett förlamande ondskefullt täcke över oss framme i oktober-november. Men nu är det långt kvar dit och gott om tid att samla guldstunder! Så när rumpan och näsan på vägen ner fått sitt och lammullskurvorna fått smilbanden att haka fast i örsnibbarna var det bara att slå sig ner och avnjuta godsakerna i caféet. Precis som vid förra besöket så är allt av högsta kvalla och det är bara att dela ut högsta betyg och njuta!
Det fick bli en långsittning med kalla mackor, varma mackor, små godbitar och påtår till alla innan vi bröt upp och bestämde oss för att avsluta kvällen med chopperträff på Daisys i Sätra. Nu blev inte det helt lyckat..
Chopperfolket verkar vara lite kvällströtta :-/ Vi får ta och göra ett tidigare besök nån tisdag framöver och kolla på grannlåten där. Närmast blir det att sätta klorna i Åland!
Vi som åker från ön ses på OK på lördag morgon klockan sju och plockar upp resten på OK Brommaplan för vidare rull mot Grisslehamn. :-)
B.
 

Frusen mopperomans.

Kategori: åkeriet

Det blev en sväng norrut men kanske inte riktigt så långt som skylten antyder :-)
Järvafältet och en stunds gammal mopperomantik på Eggeby Gård fick värma oss sex frusna själar ikväll.
När solen gömmer sig bakom det gråa täcket där uppe är det inte så man jublar över sommarvärmen. Hoppas på stigande kvicksilver snart igen! Men som sagt, lite moppenostalgi hjälper ju till att tina upp lite. Dagens scootermoppar är inte riktigt min grej. Nä, en moped ska se ut som en moped och inte nåt som The Jetsons (om ni minns dom) skulle kunna bränt omkring på. Nä Sachs, ILO eller Puch, det var liksom grejer det!
Maskiner som var på topp vid högertrafikomläggningen i nådens år 1967!
Min egen ögonsten från den tiden var en Suzuki KS50 från -69.
Tjänade ihop till den genom att dela ut DN och Svenskan tidiga söndagsmornar i ett sovande Söderhamn. Drömde faktiskt att jag hade den kvar härom natten, men sån tur har man ju inte, så jag får nog nöja mig med den nattliga åkturen och vara glad över att ha ett par Harleys troget väntande i garaget. Det kan nog framkalla en och annan dröm hos många. :-)
Efter att ha tuggat i oss av bullarna och annat nostalgigodis...
var det dags att lämna moppevärlden och ta oss in i mc-världen igen för hemfärd och hockey-VM, vilket för kvällen var katastrof, så det glömmer vi direkt.
Presenterar istället det kommande klädmodet i hojsvängen med inspiration och tydliga influenser från The Jetsons!
B.