åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Borta bra, hemma bäst..

Kategori: åkeriet

Nja.. stämmer kanske inte alltid. Man behöver inte gå över ån efter vatten..
stämmer rätt hyfsat ändå!
Jag och Arne var ju ut på en fikatur i helgen och den alltjämt närvarande funderingen om vad nästa utflyktsmål ska bli dök ju upp efter påtåren. "Kanske vi tar nåt här på öarna" sa jag. "Bromma Gård" sa Arne. "Vad finns det där då?" sa jag. "Klippa och solnedgång" sa Arne. Sagt och gjort, Bromma Gård fick det bli.
Arne fick ta täten som hare och fick sju st Harley Greyhounds efter sig :-)
Tre nya ansikten för mig. Thomas och Micke har visst vart med nån sväng när jag vart borta och Matte gjorde sin första repa med oss. Välkomna allihop!
Repan gick över Skå, Svartsjö. Rundade Färentuna kyrka och bort till Sånga-Säby där man strax efteråt tar en liten grusväg ner till Bromma Gård. En kort promenad så är man sen nere på en liten klipphäll med en fantastisk utsikt och solnedgång över Mälaren. Cred till Arne som hade totalkoll på tider och vädersträck för att vi skulle få de nedgående strålarna rakt i nyllet!
Bara att hala fram termosar och bullpåsar och njuta!
Mer än så behöver väl inte sägas, utan bilderna får tala för sig själva..
 
Och så går en dag och kommer aldrig åter..
Men det kommer ju nya :-)
 
B.

Sjöbodar & den skönsjungande servitrisen.

Kategori: åkeriet

Det var vad som bjöds när åkeriet landade ute på Dalarö ikväll. Jag var på kick off med jobbet förra veckan och åkte vägen ut till Dalarö då.
Kunde konstatera att vägen dit var riktigt trevlig och dessutom med nylagd asfalt.
Att det också fanns ett litet trevligt kvällsöppet fikaplace avgjorde saken.
Dalarö nästa!
Så det var bara att lösa biljett till färjan och delta i det nya betalsystemtestet :-/
Man undrar ju hur tjänstemännen som planerat detta överhuvud taget är berättigade att få lön?
Jaja.. skit samma. Över vattnet kom man iaf, och förhoppningsvis utan att få nåt strafföreläggande för att man bara fick med bokstäverna i reg-numret i strulautomaten.
Så.. ut la färjan med oss på. Eller..? Kvar på kajen upptäckte vi en motorcyklist i vit hjälm vi inte riktigt kände igen, men som ändå verkade kunna höra till oss. Det var nåt med kroppsspråket som på nåt sätt sa "helvettes jävla skit!" som gjorde att Jörgen slog en signal till sin polare Sven, (var det så?) och mycket riktigt.. det var han som stod kvar på kajen. Inte mycket att göra nåt åt trodde vi. Men efter att vi gjort en liten sightseeing genom Dalarö och stannat till vid kajen så dök vithjälmen upp :-) Bra jobbat!
Så vi rullade ner till Askfatshamnen och Solsidan Café & Bistro och slog oss ner.
 
Chokladmoussetårta eller sorbéglass med hallonsås fördelades ungefär lika i sällskapet och när äntligen Jörgen proppsat färdigt på svart te fastän det bara fanns grönt eller rött, kunde vi börja mumsa. Förresten.. svart te blev det visst till slut. Undrar hur långt in i skafferiet de fick gräva :-)
Tiden går fort när man har roligt, och med tiden kommer mörkret. Sitter man då på en liten hamnkrog i havsbandet så växer ju mysfaktorn och en och annan påtår vill man ha innan det är dags att lyfta på arselet.
Och hur var det med den skönsjungande nu då?
Råkade snappa upp att servitrisen sysslade med singing/songwriting.
Nu hör det till saken att jag och min kompis Bosse letat efter lite nya människor att spela med och hittat en sjungande tjej på nätet som vi kommit överens om en date med.
Så jag slängde ur mig en fråga om vad hon hette. Emmelie sa hon och jag kunde fylla i med efternamn och "vi ska ju ses snart" :-)
Världen är liten!
Vill man höra några enklare demos med den skönsjungande servitrisen, tror jag det ska gå här.
 
B.

Halva Mälaren Runt..

Kategori: åkeriet

 
..blev det för min del denna gång.
Medan Arne och Sture fortsatte hela rundan, gjorde jag lördagssoffa hos Susanne i Västerås :-)
Såg ut som att det blöta gått över när man tittade ut på lördagsmorron, och med en solstrimma till frukosten såg det ju riktigt bra ut! Så jag och Arne åkte bort till starten och kollade folk, hojar och en och annan döskalle medan vi väntade på Sture.
Hann inte köra många meter efter att vi tjyvstartat innan det började droppa. Det tilltog och jag fick kapitulera och dra på regnstället. Stannade i Turinge för att fika, torka och kolla folk och utstyrslar. Blev sittande ett tag och Arne hann t.o.m få sig ett öknamn. Han lystrar nu mera till namnet SnabelArne :-) Förresten har han länge visat en del intresse för Triumph, och nu fick det sin förklaring där borta i Turinge.
Medan vi pimplade kaffe och surrade slutade det regna utanför och vi surrade iväg mot Strängnäs och ett besök på Sulas MC som för dagen lockade med 20% off på det mesta. Vet inte hur affärerna gick, men någon åkte med stor säkerhet därifrån med nya stövlar iaf :-)
Fanns en del att kika på och jag hittade en Harley jag inte hört talas om "Zlotty"?? Någon som vet nåt om den?
Full rulle var det iaf i butiken bland stora som små.
Utanför stod en klassiker som visade sig komma från Ekerö. Tobias som nu är med på vår maillista kanske dyker upp i Jungfrusund med sin Honda 750 rätt vad det är.
Eskilstuna var nästa stopp där marknaden var inne på sluttampen. Hann iaf med att innhandla klocka och termometer till Fetpojken från ovanligaklockor.se
Hittade en gammal Englandstillverkad Indian på parkeringen. Gjordes tydligen på licens där. 250 cc och den lycklige ägaren hade fått cykeln efter sin farfar.
Efter ännu ett förtäringsstopp i Kvicksund bromsade jag in i Västerås och slog läger i lördagssoffan med Susanne medan Arne och Sture surrade vidare mot Stockholm.
B.