åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Endast restauranggäster..

Kategori: åkeriet

..stod det på en skylt som tillhörde Skansholmens sjökrog ute vid Skanssundet. Men eftersom deras veranda var helt obefolkad och vi handlat i den intilliggande affärn så tyckte vi att det fanns ett visst berättigande för att bryta mot småaktiga bestämmelser och stövlade helt sonika förbi skylten och intog verandan med kaffe och "andra bullar" :-)
 
Eftersom jag även idag drabbats av idétorka med utflyktsmålen, så fick vi ta till allmän röstning och det blev alltså Skanssundet och i.o.m. det, skeppning över till Slagsta för fortsatt färd därifrån. Säga vad man vill om vår färja och knasiga betalsystem, men hojvägarna håller en annan nivå på andra sidan. Vägen ut till Skanssundet inget undantag. Kurvig liten landsväg med åker och äng, gröna alléer, kossor och hästar och falurött. Och när nu sommaren nosade fram igen med åtminstånde några strålar gult, så får man väl vara nöjd. Efter att ha plaskat över med färja nr 2 alldeles gratis (själva fan att det inte ska kunna vara sån service på våran ö!) så svängde vi in och parkade utanför affärn. Såg dött och tomt ut, men det blev ju ändring på det när vi stegade in :-)
 
På med nytt kaffe och skrapa ihop resterna av ätbart så dagskassan fick en extra knuff sådär på tisdagskvällen. Lastade på paj och kaffe på brickan som bjöd på en parad av drag för fula fiskar :-) 
Skoj att jag fick med yngsta dottern Lydia idag och kul att det dyker upp nya ansikten hela tiden! Idag hade Helen med sin kompis Katarina som dock inte hade egen hoj. Men nu har vi ju förstechaffis Lenta som ju så gärna fixar biffen! :-) Välkommen Katarina! Du får säkert åka med fler gånger! Nu var det här sista repan för mig på ett tag. Nästa tisdag rullar jag in i Köpenhamn och kanske gör mitt tisdagsåk i en karusell på Tivoli när ni andra lämnar Jungfrusund. Hoppas ni får några sköna turer i juli så ses vi i augusti igen!
 
B.
 

Liggande tank och limpa.

Kategori: åkeriet

Rådde lite idétorka med utflyktsmålen ikväll så det fick bli en repris till Eggeby och moppegänget.
Det var ganska tätt parkerat på gräset och en del coola moppar och gubbar att kika på. Samlades några nyfikna runt våra ekipage också när vi sladdade in på gräsmattan :-) En fint renoverad gammal Harley gick ju inte att hålla blickarna borta ifrån så klart, även om det är mopparna som är i fokus där borta.
 
Kaffe, bullar å tvåtakt för hela slanten. Sköna gubbar i störtkrukor med femtonårsglimten kvar i ögonvrån.
 
 
Men hur var det nu med liggande tank och limpa?
Jo, kvällens tema var sportmoppe, och för att klassa in där skulle det vara just "liggande tank och limpa". Nu höll man visst inte alltför hårt i regelverket och det fanns mer än ett sätt för att klassa in :-)
B.

Bland slott och Harleysäten.

Kategori: åkeriet

Så gjorde vi oss ett extraåk i blåsten idag då. Man hade nästan kunnat nöja sig med att ta ett styre och gå ut och ställa sig i motvinden för att få en hojtur idag :-)
Vid Tyresö slott arrangerar Incognito MC årligen Tyresö Bike Show, och när nu molnen var totalt bortblåsta så passade det bra med en sväng dit ut och kolla vad de hade för sig. Det var väl ca 30 hojar utställda på gräsmattan och gånger tio på besöksparkeringen på samma matta. Korv och hamburgare fanns för den hungrige, och nöjde man sig inte med snabbmat, fanns snabbtatuering i ståndet intill :-) Knatade runt ett tag och inspekterade både utställningshojar och besöksparkeringen där det också stod en del grannlåt. En paus i gröngräset satt inte i vägen heller. Svensk sommar, amerikanskt stål och ett slott i bakgrunden.. då kan man stå ut med att det blåser lite.
 
 
 
Klara med Tyresö gjorde vi ett lappkast och vände tillbaka till Ekerö och veterandagen på Skå. Flygande maskiner med raka rör och läcker lack har ju faktiskt ett visst släktskap med mullriga tvåhjulingar :-) Gamla fina bilar och andra allehanda fordon av äldre snitt tillsammans med ägare i tidsenlig klädsel ger en skön inramning och stämning där borta. Hoppas nu på ett fortsatt snällt väder, så ses vi på tisdagslunken som vanligt!
B.