åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Att lägga på en rem...

Kategori: åkeriet

 
Kan ha fler betydelser än man tror..
Jag fick hjälp av Jonas i förra veckan med att lägga på min nya rem. (Tack Jonas!) Så ikväll kunde jag Johan, Arne och Christer utnyttja en av den här sommarens sällsynta finkvällar med en sväng på järnhäst.
Samlades som vanligt nere i Jungfrusund och beslutade oss för Rosenhill.
Arne och Johan la på en rem och rullade på färjan som var klar för avgång medan jag och Christer sölade lite och fick se bommen gå ner framför noshjulen.. Som tur var lyfte kapten på bommen igen och lät oss rulla på :-)
Tog ett litet stopp i Tumba så Christer fick tanka. Hade inte fyllt på sen i våras?!?!
Ja ja.. upp igen och i gemytligt mak vidare i sensommarsolsken.
VVVVIIIIIIIIIOOONG!!! VVVVIIIIIIIIIOOONG!!! VVVVIIIIIIIIIOOONG!!!
Jäkla sporthojsmarodörer! La på en rem förbi i 130 och framhjul halvvägs upp i himlen! Och där hamnar väl en och annan också, med förhöjda försäkringspremier som följd för oss som blir kvar! GAH! :-(
Rullade så småningom in på Rosenhill där parkeringen var sprängfylld med hojar. Det var nog många som precis som oss, såg till att ta vara på det lilla som förhoppningsvis är kvar.
   
Kaffe och bullar och hojfolk i massor är ju aldrig fel, så.. nöjda blev vi :-)
Satte sen upp och när mörkret började komma, la vi på en rem för att hinna med färjan över till hemlandet.
När vi anlände till Slagsta, enligt våra satelitstyrda klockor med en minut till godo, hade färjekapten lagt på en rem och var klar att lägga ut. Nu blev det ingen bom upp och vi bestämde oss för att köra runt. Gjorde faktiskt inte ont med lite mörkerkörning över Liljeholmen och nosa på stan över Västerbron :-)
Hoppas nu på en fin höst (det är vi värda!) och jag ska försöka erbjuda en sväng i veckan så länge vädret tillåter. Så se till att vara beredda och håll ett öga på e-posten!
 
B.
 
 

TILLFÄLLIGT AVBROTT..

Kategori: egna avstickare

Det är inte en skinande mc-säsong vi bevittnar, och för mig står det helt stilla. Men man får väl ta det som en tröst att regnet öser ner var eviga dag...Men men.. ska väl inte klaga. Det kunde vart värre.
Remmen gick ju på sista turen uppe i Skellefteå. Den kunde gått på första. Dessutom blev hojen stående ca fem mil söder om Skellefteå. Kunde ju lika gärna vart halvvägs upp till Norrbotten! Nu kunde jag hämta upp den på väg hemåt ett par dar senare.
Jag har trots det ostadiga vädret ändå fått en del åkning och umgänge med trevligt folk där uppe.
Har ju stadiga turer både måndag och tisdag, och dessutom möjligheter till lite andra motorrelaterade utflykter.
Bjuder på en blandad kompott av bilder här.
Nu hoppas jag på snabbt besked från Bike Line att remmen kommit in (tillfälligt slut) och att vi får nåt som kan liknas vid sommar innan minusgraderna är här!
Återkommer med nya påhitt så fort remmen ligger på..
Håll utkik i inkorgen! För än är det inte..
B.