åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Glas(s)klart/Inställt Utställt.

Kategori: åkeriet

Har ju inte hunnit med att redovisa helgens extraäventyr, så därför kör vi nu ett "dubbelnummer".
Glas(s)klart.
Efter att det nya innestället här på Ekerö, Enzo Deli & Gelato slagit upp sina portar för några veckor sen, har det  förekommit en del lobbing och påtryckningar om att få åka dit och smaka på glassen. Därför kändes det oundvikligt och glasklart att vi skulle göra en visit där.
Att det inte är mycket mer än ett par hundra meter dit gör ju också att vi nu har slagit nytt rekord i grenen "kortbaneutflykt"! Men vad gör man inte för att stilla abstinensen hos gelatonisterna och behålla lugnet bland åkarna. Så tvåhundra meter fick det bli och sen in och beställa italienska kulor och kaffe.
Och visst.. det går ju inte att säga emot att de där italianokulorna var värda att korta ner åkningen en bit för att få mumsa i sig mellan kaffeklunkarna. Men med den abstinensen stillad så gjorde sig åkabstinensen desto mer påmind. Och för att kunna klara av att somna ikväll så tog vi och eskorterade våra utsocknes vänner in till Brommaplan och tog sen omvägen över Islandstorget och Ängbybadet för att ta oss ut på Mälaröarna igen.
Inställt Utställt.
Hade ju tänkt att vi skulle göra en extra utflykt i söndags in till Hard Rock Bike Show. Så blev det också, men för mig blev den inställd då jag lite överraskande fann mig vara utställd där borta. Hade haft en lös fundering om att delta och mejlade arrangören Big Twin några frågor kring vad som gällde som utställare. Fick ett snabbt och utförligt svar med tillägget att jag och Hot Rod Heart nu var anmälda! Hux flux så blev det liksom krångligare att åka dit som besökare än som utställare. Så efter ett samtal till Matte som lovade att samla ihop fåren vid OK så var saken klar. Min och Hottans första utställning var spikad.
Kul att vara med även om hon inte är byggd för att ställas ut, utan är en ren åkhoj. Men visst tål hon att tittas på också! :-)
Lite nervigt kändes det att rulla in på trottoaren framför Hard Rock bland snygga hojar och okända ansikten, men när Åkeriåkarna så småningom dök upp kändes det lite lugnare. :-)
Smaken är som baken, men det fanns mycket att titta på, så alla kunde nog hitta ett och annat att drömma om.
Själv la jag min röst på den här mässingsprydda saken..
..medans juryn tyckte lite synd om Lucky Luke och valde honom
och den här blå saken som sin favorit.
Folket som ju oftare i hojbyggarkretsar kanske ligger mer åt arbetarhållet röstade istället fram den här röda saken som sin favvo och det verkade som om våra boys var beredda att hålla med.
Och med det så är detta dubbelnummer till ända och vi hoppas på att temperaturen kämpar sig kvar på tvåsiffrigt även nästa vecka så ses vi då!
B.
 

Red Light District.

Kategori: åkeriet

Nu börjar det märkas att hösten fått fäste på allvar. Efter att båda mina tilltänkta och förut obesökta mål. Loopen och Lasse i parken, visat sig vara stängda fick det bli ett mer säkert kort. Café String öppet till 22 året runt och en miljö man gärna slösar en påtår på fick det bli. Tretton bågar och minst ett rödljusstopp per hoj innan vi kunde parkera på Söder och Bondegatan.
Rött överallt! Nästan så man kunde tro att hela stan förvandlats till nåt slags "red light district!" Skulle ju i och för sig med lite snuskig fantasi kunna vara en bra kuliss till målet för kvällen
"Café String in the middle of the red light district."
Men så spännande ska vi inte ha det, utan nu lugnar vi ner oss med en rejäl fika i den femtiotalsinspirerade och trevliga miljön där borta på Bondegatan.
Efter att ha proppat i oss av bautamuffins och annat smaskens och kikat runt på serietidningstemat på väggarna..
..så har mörkret lagt sig utanför när det är dags att stega ut till de väntande järnhästarna.
Hemfärden får nu gå via Stadsgården och Söder Mälarstrand, och om de röda lampor vi tampades med på ditvägen var rejält irriterande, så var färden över stadsgårdskajen med utsikt över Grönan och Skeppsbron helt magnifik! Söder Mälarstrand med Mälardrottningen som ligger och skvalpar framför Riddarholmen och Stadshuset därefter. Upp på Västerbron och hela stan ligger som en tavla belyst av tusentals lampor när man sneglar åt höger längst uppe på brokrönet. Ibland är Stockholm vackert så man nästan blir gråtfärdig.
B.
 

Kvitt och Dubbelt.

Kategori: åkeriet

Ja just det, inget "eller" här!
Delad glädje är dubbel glädje passar också som hand i mc-handsken för att beskriva kvällens förlustelser som började med en stor gruppkram på parkeringen utanför det kungliga residenset här ute på Drottningholm. Att det skulle börja så var liksom självskrivet eftersom vi när vi besökte MCE för några veckor sen bjöds på ett redigt kramkalas, ja nästan upphånglade faktiskt! Så en gruppkram välsignad av Carl XVI Gustaf himself (ja va fan det är ju hans parkering) var väl det minsta man kunde begära av oss nu när MCE rullade in och fyllde upp den kungliga asfalten.
Och rullade in gjorde det med besked! Vi har ett åkeribästa på 16 hojar som vi sen tangerat ett par gånger men inte lyckats kliva över. Nu räknade vi in 42! Nu vet jag inte om vi kan räkna in det som nytt rekord, men vi kan väl säga att lyckas vi inte själva komma upp i de nuffrorna så siktar vi på att slå 42 nästa gång vi gör gemensam sak med våra vänner i MCE, eller hur!
Men nu var det dags att sluta kramas och dra ut på öarna.
Först kroken över Lovön och försvarets radioanstalt, som man om det rådde lika mycket peace, love and understanding över som det gjorde bland kvällens hojåkare, kunde lägga ner så vi slapp ha ryssarna övandes bombplansanfall mot våra öar här ute.
Gör om det till en sjysst radiostation istället så kunde vi få vakna till ett
"Good Morning Ekeröööö!" och James Brown ylandes "I Feel Good dadadaddadaddada!"
Skulle ju funka skitbra till kommunens gamla slogan "kulturens övärld". Ja ja... drömma går ju. Ut på Ekerövägen igen och sikta på Stenhamra. Genom nålsögat i centrumet och reta en bilist som trodde han skulle få köra först men njet! Vi var ju fyrtitvå stycken och då blir det väl störstkörförstregeln tänkte jag och såg till att täppa till körfältet. Ut på Ekerövägen igen och in mot Svartsjö och förbi flygfältet och Kumla by. Varmt i luften, kossor i hagarna och månen på himlen och det bästa av allt.. 41 hojar i backspeglarna! Ut på Ekerövägen igen vid Skå och hålla upp tempot för att hinna till Brostugan innan kaffet kallnat. Framme med en kvart till godo innan stängningsdags.
Så vi skänker en varm tanke till personalen som snällt tog sig an den ringlande kön av kaffetörstande hojare.
Sen var det bara att sörpla och mysa under de kulörta lyktorna medan mörkret la sig borta över Nockebybron.
Och med det säger vi tack för ikväll och på återseende till MCE och hoppas att hösten bjuder oss på några äventyr till innan flingorna kommer dalande.
B.