åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Plåtkåt.

Kategori: åkeriet

Ja det ska man kanske vara för ännu ett besök ute vid Lissma och bilparken där borta.
Synd bara att folk verkar ha så otroligt bråttom därifrån! Raggarstammen skulle verkligen behöva en föryngring. Nu verkar den mest bestå i den kategorien människor som inte behöver bekymra sig om arbetstider och såna triviala saker. Undrar vad de ska hem till... rapport? Halv åtta hos mig? Knappast idol va? Ja ja.. vem vet.. Vi hann i alla fall springa runt och kika lite medan plåtschabraken i jämn ström rullade därifrån.
Nu har vi ju sett dom flesta åken förut så jag roade mig med att ge dom en lite annan look för att få till nåt intressant och så här blev det då.
Hittade en lite udda fågel som kanske landat fel där i gräset också.. vad vet jag..
Mer än så var det väl inte då. Några små avkrokar på hemvägen och snart stod vi på färgan igen.
Avslutar med en tanke på min kompis Ingemar uppe i Skell som olyckligt gick av vägen igår efter att en framförvarande bil gjort en oväntad vänstersväng. Hoppas du är på benen snart igen! Hoppas också att det reder sig med hojen. Det är inte nån dussinhoj det handlar om liksom...
Krya på dig Ingemar!
B.

Ä´ kula rö´ så far vi....

Kategori: åkeriet

Det är ju ett gammalt uttryck som har sitt ursprung från båtlivet och tändkulemotorn som ikväll också var kvällens huvudattraktion. Matte kom med förslaget och så fick det bli.
Jag slängde ut en ledtråd i infon om kvällen men trots det verkar ingen ha fattat några misstankar om sysselsättningen "Det tändes en idé om en kul inombordarsväng till i morrn" kanske var för klurigt, men eftersom det nu skulle vara lite hemligt fick det ju inte vara för tydligt heller. Nåväl... Mattes granne Hugge som är ägare till en av de på 80-talet sist tillverkade shovelhead, har en son som heter Marcus och som i sin tur är ägare till ett stycke tändkulemotor av märket Seffle och tillverkad runt -60 nån gång.
Att få lyssna på gången på en sån maskin är ju som musik för somliga. Det finns t.o.m. sån "musik" att köpa på CD för den riktigt inbitne. Andra kan nog efter några puffar tycka att det är att likna med att "titta på när färgen torkar". Vi hade nog en bred fördelning över hela skalan där idag tyckte jag mig uppfatta. :-)
Hur som helst... Vackert väder och 15 åkare (även om vi fick skrapa ihop dom längs vägen) är ju mer än godkänt. Så iväg till Kumla By och rulla in på gårn hos Hugge där shoveln rullades fram och startades upp. Skönsång ur piporna och riktigt snygg att se på.
Några hade säkert vart nöjda där men nu var det ju liksom bara "förbandet". Head acten väntade bakom hörnet med startförberedelserna i full gång.
Å till slut var vi där, mitt i den där gamla sägningen. Kula var röd och Marcus startade upp.
"Tjoff tjoff tjoff tjoff"...
och den gamla motorn tuggar igång. Där står vi precis som barn på julafton, vid ungefär samma tid som den gamla motorn tillvekades, och tindrar med ögonen som när man fick fart på ångmaskinen och doften av brinnande metatabletter spred sig runt i folkhemmet.
Men i takt med att rökpuffarna stiger mot skyn gör sig behovet av att stoppa i sig nåt ätbart påmint och vi får tacka för showe(l)n och rulla vidare på vår alltjämt hemlighetsfulla tur på våra inhemska vägar som man ju blir rätt hemmablind för ibland. En sen augustikväll med sol och värme som den här, är någon mil här ute en riktigt njutbar historia. Ut över Svartsjö och tillbaka en bit och in över Sånga-Säby ut till Färentuna och till kvällens kulinariska avdelning på Kungsberga Grill och Pizzeria.
Här blir vi sittandes med blandade godbitar ur menyn en bra stund och njuter av sensommarvärmen. Bjuds också på en oplanerad motorupplevelse då plötsligt något från bilismens tidiga barndom plötsligt svishar förbi utanför.
Med det är det bara att hoppas på lite mer av sensommar och fina höstkvällar ett bra tag framöver. Ses om en vecka!
B.

Plötsligt Händer Det.

Kategori: åkeriet

Nej det är inte fråga om någon trissvinst. Nej, jag är tvungen att återvända till veckans tisdagsutflykt till Järfälla och MCE och den stund av "peace, love and understanding" som bara liksom damp ner där borta.
Understanding förresten... de vette fan om jag nånsin kommer att fatta vad som egentligen hände! Att det skulle finnas en rationell förklaring till det hela tycker jag vi lämnar därhän och istället bara låter det vara ett plötsligt "hallelujah moment" som hon Idol-Kishti skulle ha uttryckt det. För att riktigt förstå det alldeles speciella i hela den här alldeles speciella händelsen får vi kanske klarlägga några små saker.
Att vara en biker innebär nog för de flesta av oss inte bara att åka omkring på ett tvåhjuligt fordon. Det handlar om en känsla att sitta på en maskin med kraft som du har en direkt kontakt med genom rullen där ute till höger på styret, och det är en helt annan känsla än den du får genom pedalen i bilen. Dessutom är hojen i de flesta fall en slags makeup till din egen personlighet. Lägg därtill skinnkläder och diverse attiraljer och du har en rätt macho feeling. Penisförlängare skulle kanske nån avundsjuk jävel kalla det, men det skiter väl vi i, vrider på rullen och rullar vidare i vår rätt sköna känsla. :-)
Nånstans här kan vi lämna klarläggningen av bikerfeelingen och rulla in till klubbkåken där borta i Järfälla och till allmän beskådning rada upp oss i en snygg snedställd rad.
Fortfarande inne i vår lite tuffa bubbla och snygga entré är vi totalt oförberedda på vad som ska hända! Jag har inte ens hunnit få av hjälmen innan det plötsligt händer!
Klubbordförande Myra är framme och ger mig en kram och fortsätter sen på en kramturné genom hela sällskapet. Hela den där machoytan bara ramlar av och kramarna liksom sprider sig kors och tvärs i en obetalbar stund av "peace love and understanding".
Stort tack till er i MCE som bjöd oss på stunden och stort tack till Anders Rydell
som bjöd oss på bilderna!
Titta och njut!
B.