åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Brända däck på Kjula och Hjälmare Kanal.

Kategori: åkeriet

Efter ett tvåveckorskollande på YR.no och Klart.se så kunde vi till slut på fredag kväll spika fast vår utflykt till Eskilstuna och Kjula Dragway! Mats, jag, Kalle, Thomas och Willysson möttes strax före nio i Jungfrusund. Målar-Matte mötte upp i Slagsta och Flygar-Micke messade att han försovit sig men skulle komma efter. Lugn och fin nerfärd med omväg över Vällinge. Ingen väg är ju för lång när man åker båge i finväder!
Plockade upp Willyssons polare Karina vid Läggesta och med det blev vi alltså åtta glada och förväntansfulla åkare med siktet inställt på Eskilstuna flygplats eller Kjula Dragway som rakan döps om till när raketer utan vingar tar över stället. När vi rullade in på parkeringen upptäckte vi att fyra pers fattades. Det var bara jag, Mats och Kalle som fällde ner stöden.
Om det berodde på att mina backspeglar är snygga att se på men värdelösa att titta i, eller om det var nåt annat får vara osagt, men borta var dom. Efter lite telefonerande löste det sig snart och t.o.m. Ullman hann ikapp!
Så efter lite flanerande i depåerna och att Nygård fått fylla på sina depåer, var vi till slut samlade på läktarn.
Mats kikade lite extra efter sin gamla polare Håkan Roxenvik som skulle vara där och köra med sin Cheva Nova i klassen ET. Pro, och rätt vad det var fastnade det nåt orange i radarn så vi gick dit och fick en pratstund och inblick hur det kan vara att tävla utan sponsorer och med det egna intresset och kapitalet som grund att stå på. Det rinner iväg en och annan krona.. bara att hoppas att reporna ger betalt för allt jobb de får lägga ner.
Det blev ett par timmar på läktarn sen med rykande repor och doften av bränt gummi. :-)
Vet inte om det berodde på bränt gummidoften eller nåt annat, men det började skrika lite i magarna (utom Mattes) och vi drog oss så småningom via lite mer depåkikande bort mot de lite för få serveringar som fanns. En kiosk med korv och hamburgare och en med Thaikäk var vad som bjöds, och efter nära en timmes köande fick vi äntligen råda bot på skrikmagar och blodsockerfall!
Belåtna efter krubbet kände vi att det kanske var dags att gå in på nästa aktivitet så jag lastar av lite av blandade depåbilder och annat hullerombuller så ses vi en bit längre ner strax. :-)
  
Jo.. strax innan helgen dök det upp ett annat utflyktstips. Vår egen Kapten Rickard tyckte att vi skulle komma och fira Kanalens Dag vid Hjälmare Kanal strax utanför Arboga. Och när vi mätta och lite belåtna på racing, och med en rätt rejäl regnskur på ingång, hade valet att vänta och se hur det skulle utveckla sig eller att fly de antågande dropparna, valde vi det senare och satte kurs mot Arboga. Till vår hjälp hade vi Thomas GPS som tydligen också har en anti regnfunktion :-) Thomas tog oss snyggt och fint runt det förhatliga regnet och vi klarade oss med att en stund rulla på oupptorkad asfalt. Vi jagade ikapp solen igen och bytte ut de brända däcken mot helt andra, i solskenet brända däck. Rickard hälsade oss välkomna..
och vi kunde slå oss ner för en efterlängtad kaffetår med diverse tillbehör, kika på läcker omgivning och njuta.
Efter att ha tömt kopparna bjöd Rickard på en guidad visning runt Hjälmare docka och kontrasterna blir stora från vrålande bilar som gör 402 meter på dryga sju sekunder och nära 300 km/h till historiska båtar i docka där besättningen ligger och solar eller njuter av ett glas vin på däck, medan de väntar på att vattnet så sakta porlar ut ur dockan.
Medan vi knatade runt hamnade vi mitt i en äldre skeppares problem med att ta sig ut till sitt snart i luften hängande skepp. Han hade dock själv en idé om hur det skulle lösas och hade även en färdig konstruktion. Det som fattades var bara lite muskelhjälp för att få konstruktionen på plats och det var där vi kom in, så..
Ett tu tre så var det fixat! Och efter en obligatorisk gruppbild var det sen dags att avsluta dagen.
Halva gänget valde att åka hemåt samma väg vi kom och jag hade siktet inställt på Västerås och fick sällskap av Thomas, Målar-Matte och Ullman. Vinkade av dom i Västerås och rullade hem till Susanne för en Pizzapicknick på gräsmattan och soffchill resten av kvällen. Söndagen bjöd sen på riktigt högsommarväder och när jag sent på em rullade hemåt blev det en tretimmars med vägval av typen "den där vägen ser ju fin ut och ser väl ut att gå åt ungefär rätt håll också". Varmt och skönt, och insekter som studsar på näsan och bara frambringar ytterligare ett leende. Ett stopp för en kaffe och en glass..
..där har ni bilden av en perfekt söndag för en biker!
B.

Regn hos mig.

Kategori: åkeriet

"Måste ha retat gudarna, måste gjort nåt fel" sjunger Orup, och inte vet jag om vi retat upp nån vädergud vi också, men regnet tycks liksom jaga oss nu.
Dagens väderprognos för eftermiddan och kvällen såg ju hyfsad ut förutom mellan 18 och 21 då det är tid för åkning. Skanssundet har vart på tapeten några veckor och vi sju som dök upp bestämde oss för att göra ett försök. Men mörka moln fick oss att byta ut Skanssundet mot Rosenhill. En tankning i Slagsta och ännu mörkare moln påkallade ytterligare en överläggning som resulterade i ny färdriktning. Eftersom det såg lite ljusare ut åt Huddingehållet så fick Sundby Gård bli vårt tredje mål för kvällen. Väl där så möttes vi av en strid ström av bilar på väg ut. Nu var det väl skit samma med bilarna, vi har ju sett de flesta förut.
Men värre var det liksom med beskedet att dagens träff just blivit inställd pga vädret, och som grädde på moset.. STÄNGT CAFÉ!!
Nu var goda råd dyra! Nu behövdes en räddare i nöden! Och det i rödaste rappet! Och rött fick det bli. Vi vände tillbaka och slirade in på Röda Cafét i Vårby där sex man i nån mystisk hungersymbios beställde köttbullemackor. Själv nöjde jag mig med bulle utan kött. :-)
Det blev riktigt skönt där ute på bryggan och solen tittade faktiskt fram ett ögonblick och fick oss att glömma regngudarna för ett tag.
Men som jag sa så har ju regnet jagat oss sen förra veckan och medan det tuggades köttbullar så hann det ikapp :-( In under tak, men efter en stund gav vi upp. Bättre fly än illa fäkta! (Ordspråkens kväll)
Mot färjan! På vägen ut var jag tvungen att stanna till för att ta en bild. Vill ju gärna hitta nåt motorrelaterat på våra utflykter och nu var det här det närmaste jag kunde komma.
Vet ju att Tolle har många strängar på sin lyra, men den här känner nog inte många till. :-)
Hoppas nu på lite ljus i vädermörkret och att vi kommer iväg till Kjula på lördag. Niofärjan är preliminärt vad vi siktar på. Kolla mejlen!
B.

Kulturens övärld.

Kategori: åkeriet

Nu hade vi i alla fall INTE tur med vädret och den planerade turen till Skanssundet kändes inte som en kul tur att göra under regntunga skyar.. men.. Som tur var fanns en reservplan! Efter ett sent tips av Helen passade det som hand i handsken att istället för Skanssundet, göra en kort resa i vår egna kulturens övärld. Så i det kuliga smådroppandet rullade vi ner till Kaggeholms Slott där vi möttes av värme och fyllda glas!
På Kaggeholms Slott hade Sara Varga vernisage ikväll och när nu vädergudarna inte var på sitt bästa humör så passade det väl alldeles utmärkt med cider och konst!
Efter att ha tittat oss mätta på Saras tavlor var det dags att slå sig ned i matsalen för att som brukligt, mätta kaffetarmen, och man kan ju inte säga annat än att miljöerna växlar när man åker med åkeriet. :-)
Nu tror ni kanske att det räckte så här.. men mer kultur skulle det bli. Efter kaffet var det dags att byta sal och slå sig ner i soffor och fotöljer, luta oss tillbaka och avnjuta en lågmäld och avslappnad konsert.
Med det så säger vi adjö till Kaggeholm, tack till Sara Varga och hennes två kompmusiker och tack Helen för det utmärkta tipset! Vi ses nästa onsdag för nya äventyr!
B.