åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Hos Kalle På Alsnu I Svitjod.

Kategori: åkeriet

Eller hos Kalle på Adelsö i Sverige, om det ska vara lite mer förståeligt för oss nutida resenärer. Idag blev det på sätt och vis både en kort och en lång resa. Efter förra veckans långtur med ett gäng borttappade åkare kändes det som att det var läge för en kortare variant. Nu hade jag ju hintat om att det inte skulle bli nån färja idag, vilket var en lite omedveten lögn. För hur fan skulle vi annars ha tagit oss ut till Alsnu?
Så en liten båttur blev det allt i det kalasfina sensommarvädret.
Kalle Runristare var alltså målet för dagen där Kalle och Ellinor, efter att vi parkerat, tog emot med hembakt och fika.
Tog en sväng in på loppiset också där jag hittade en perfekt grunka att väga upp för de två Indianerna som var med idag.
Grunkan fick följa med hem sen. :-)
Efter det var det dags för den långa resan där Kalle tog oss med tillbaka till 800-talet och däromkring. I Runstensparken finns ca 10 avbildningar av gamla runstenar i naturlig storlek, och vi fick ta del av en bit spännande svensk historia när Kalle berättade om innehållet som knackats in för en sisådär tusen år sen.
Mycket intressant, och för den som alldrig varit här rekomenderas verkligen ett besök!
Med det så var det bara hemresan kvar. Tack alla för ikväll och ett speciellt tack till Benet som ordnade så att vi fick komma hit.
B.