åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Reservplan Björnö

Kategori: HDCS

Jo så fick det bli. Nu när coronan härjar som värst får man ju liksom tänka till både en och två gånger, och idag skulle vi i distrikt A enligt kalendern gjort vårt årliga besök
och vårmönstring borta hos Sofia Hogs.
Men med tanke på att det brukar kunna bli rätt många som vill mönstra på och att ytan är begränsad, så var det bara att rätta sig efter nya direktiv och tänka till en andra gång.
Efter att ha gnuggat knölarna en stund så kom målet Björnö naturresevat ute på Ingarö upp. Samling och start fick dock som vanligt bli Hagaparken. Nu var ju inte vädret riktigt lika vänligt som tidigare i veckan då temperaturen börjat sträcka sig upp mot 20-strecket. Nä idag var det lite snålare på den fronten med en visare som förgäves försökte kämpa sig upp mot 10.
Men vad gör det, man får vara nöjd med det lilla! Sjutton hojar och sjutton ryttare som sken som solstrålar av att äntligen få komma ut och åka, blev det i alla fall borta i Haga.
Eftersom väderprognosen var lite ambivalent beroende på vilken app man tittade på, så hade vi två alternativa rutter. En kort genom stan och en längre via Vaxholm. Vi valde att gå på den app som visade bäst väder och styrde sen mot Vaxholm. LO Henri fick ta täten och lotsade snyggt upp oss till Vaxholm och ombord på färjan till Rindö.
Sen en snutt till och en bensträckare i väntan på nästa färja..
..innan vi rullade av på Värmdö och fastlandet igen.
Här fick LO Göran ta över RC-jobbet och lotsa oss bort till Björnö.
Parkeringsavgift ordentligt erlagd..
..och sen var det bara att knata ut i den begynnande grönskan..
..och korka upp termosen..
..och njuta av kaffe och utsikt.
Med det så säger jag och Göran som lyckades styra till den här reservplanen, tack till de övriga LO:na Henri och Jocke och alla ni som kom och hängde med på denna reservmönstring!
Tack! Vi ses snart igen!
B.