åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Grillar Man Gillar.

Kategori: åkeriet

Med den där utsikten var det ju inte jättesvårt att gilla just den här grillen!
Efter förra veckans väderdebackel (stavas egentligen debacle men eftersom man kan riskera att snubbla om man försöker sig på att uttala det så får det bli debackel denna gång) så var det äntligen dags för säsongspremiär för våra goa tisdagar!
Nu är det ju fortfarande väl trångt på de flesta fik för en ansamling läderklädda, så det gällde då att komma upp med nåt mindre instängt. Kvällens räddare i nöden blev vår vän Rickard som erbjöd sig att öppna sin alldeles egna privata grill längst ut i ena hörnet på Färingsö.
Så då var det bara att packa matsäcken och bege sig till OK strax innan 18. Vädret som tidigare idag envist surat och gått på helgrått, ändrade sig turligt nog och slog om till nästan helblått nu när det var dags att samlas.
Och samlades gjordes det ordentligt, och jag kunde räkna in 26 hojar till start.
Bland annat den här spektakulära MV Agustan.
Det dök faktiskt upp en hoj till som försökte lura in sig i ledet. Men eftersom vi tyckte den såg lite skum ut så fick den köra vidare på eget äventyr.
Sen var det bara att låta Rickard ta täten och låta startskottet gå! Byta ö från Ekerön till Färingsö och njuta av färden över Stenhamra, Sånga-Säby. Runda Färentuna Kyrka och rakt ut i den begynnande spenaten. Sprätta lite grus den sista biten och parkera hemma hos Rickard.
Efter att först ha bedövats av utsikten en stund...
...var det bara att tömma matsäckarna på grillen, slå sig ner och plocka fram diverse tillbehör.
Och när vi trodde vi var klara...
Kaffe och hembakt!
Vilken kalasöppning på säsongen! Stort tack till Rickard och Ann-Sofie för att vi fick komma och hälsa på och njuta hos er!
B.
 
Kommentera inlägget här: