åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Sju Plus Moms Till Chiefland.

Kategori: åkeriet

Vet inte om det avskräckte lite när jag meddelade att det var runt sju mil till dagens mål?
Vi har ju vant oss vid att ligga på runt 20 hojar och kanske även lite moms på det. Nu dök det upp 13. Och om det nu var sjumilaklivet som klämde, så var det ju tur att jag inte sagt att det var exklusive moms, och 8,7 mil inklusive och totalt nästan 16 mil innan vi var hemma :-)
Nåväl, det må vara hur det vill med det. 13 var vi och eftersom det var en del transportsträcka i början på färden så bokade vi in ett uppsamlingsstopp i Häggvik om nu nån skulle ha fastnat vid nåt rödljus eller åkt för många varv i nån rondell. Nu skulle det visa sig att det var det sämsta draget ikväll. Alla var med när vi rullade in i Häggvik men när vi efter några sekunders stopp skulle ut på motorvägen igen var det dött i maskin på en av hojarna längst bak. Tyvärr inget som jag märkte.. Tre stannade för att hjälpa till och det tog inte mer än nån minut innan de också kom sig ut på E4. Men nån minut visade sig vara ödestigert, och när jag och åtta hojar svängde av mot Märsta var liksom loppet kört för de fyra eftersläntrarna som sen fortsatte bort till Knivsta...
Shit happens. Hoppas ni fick en fin tur i alla fall!
Vi andra fortsatte på 263:an mot solnedgången förbi Sigtuna, Erikssund och Övergran där jag alltid får en släng av Tourettes och måste tuta och vinka, så det gjorde jag nu också innan vi betade av sista sträckan på Enköpingsvägen (gamla E18) och rullade in på parkeringen framför Chiefland Motell & Café i Sävsta.
Här är det vanligtvis stängt så här dags en vanlig tisdagskväll, men...
Pia som står för fiolerna här sen ett antal år tillbaka var snäll och öppnade bara för oss
och fixade till burgare och tacos!
Pia var tidigare den drivande kraften bakom motorträffarna vid Wenngarn och nu liksom motorn här på Chiefland. Peter Jezewski drev stället tidigare och Pia kör på i samma anda med live-musik onsdag och fredag året om. Nu har ju den där jävla Corona ställt till det ganska länge, men en försiktig uppstart nu på fredag, och nästa fredag den 28e blir det ett besök av välkända
Janne Wattman & Big Town Playboys ;-)
Men det är då och nu är nu, och så här glada är vi över att få sitta och ljuga över lite smaskens!
Men solen gick ner och för att inte behöva köra allt för länge i mörker
var det så småningom dax att sitta upp igen.
Ett tankstopp i Bålsta (Sportstertank) och sen E18 och hundra knyck hemåt.
Så med det stänger jag ner skrivmaskinen för ikväll..
..och säger tack och förhoppningsvis på återseende några gånger till innan värmen sticker åt annat håll.
B.
 
 

KOMMENTARER:

  • Paul Matell säger:
    2020-08-19 | 01:53:41

    Jag följer gärna med nästa gång men efter tre ofrivilliga motorstopp igår mellan Norrtälje och Stockholm är det genomgång av vitala motorkomponenter.

    Svar: Aj aj.. hoppas det ordnar upp sig!Du är välkommen!
    None None

  • paul säger:
    2020-08-19 | 02:10:25

    ... med en servicemanual är det bara att demontera och felsöka. Ska börja med att filtrera oljan för att hitta orsaken till missljud i koppling och växellåda. Är det stål, plast eller mässing!

Kommentera inlägget här: