åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Bytt Är Bytt.. Eller?

Kategori: HDCS

Det skulle ha blivit en överraskningstur med LO Göran och undertecknad, men ibland blir det inte alltid som man tänkt. "Tiden bara rinner iväg" som Magnus Lindberg sjöng, och det kommer oförutsedda saker emellan. Men för att rädda upp det hela så kom Göran i sista sekund med den alldeles lysande idéen att byta ut överraskningsturen mot en redan befintlig tur hos Rapido MC borta vid Gullmarsplan. "Stockholmssnurren" är ett arrangemang som de ordnat ett antal gånger och öppet för alla att delta så..
Bara att ändra i kalendern och utlysa ny info för dagen.
Göran var i stort behov att skrapa ihop lite pluspoäng på hemmaplan (Internationella och måndagskörning direkt på det kan ju förståeligt nog bli upphov till ett å annat sänkt ögonbryn där hemma) så han fick ledigt och jag satte frugan bakpå och fräste iväg till Gullmars för att möta upp ev A-lagare. Hittade fyra snyggt uppradade direkt, redo för en dag i sadeln.
Några hade jag själv fått med från Ekerö och Bromma..
..och när vårt DO Gittan och Mats dök upp så var ju utsikterna att få H-DCS att synas rätt bra.
Och vad var nu "Stockholmssnurren" för nåt? Jo en alldeles utmärkt ordnad tur på ca 22-25 mil runt Stockholm med tillhörande tipsrunda. Tre stationer längs vägen med tipsfrågor (Nykvarn, Vagnhärad, Västerby Bygdegård) och de sista frågorna vid målgången hos Rapido. En karta, en tipslapp och en penna, sen var det bara att ge sig iväg. Man kunde ju åka lite som man ville, själv, i par eller i grupp, och vi blev en grupp på sex hojar och åtta pers som åkte tillsammans. Frågorna handlade om Stockholmsbyggnader och deras geografiska tillhörighet.
Inte helt lätt ska jag säga, men när man rullar tvåhjuligt och vädergudarna är på sitt bästa humör, så är det ingen konst att hålla humöret på topp
även om man ställs inför en del svåra frågor.
Efter att ha klarat av frågorna (nåja, svarat på iaf) på de två första stationerna fick det bli en lunchsittning på Skansholmen..
..innan det blev färja..
..och fortsättning mot nästa kontroll där ett känt ansikte i form av kassör Bellman dök upp.
En alldeles utmärkt dag att lägga räkenskaper åt sidan.
Man säger ju att pengar ska rulla, men det gäller även motorcyklar!
Som sagt en fantastisk dag att hoja på, och ett riktigt bra ordnat arrangemang av Rapido med korv och kaffe vid målgången.
Men bytt är bytt?.. Nja, till nästa säsong ska det nog bli en överraskningstur
signerad Göran och Bengt i alla fall.
B.
 
Kommentera inlägget här: