åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

MackDåånalds Me Ragg.

Kategori: åkeriet

Ikväll brakades det av mot stan och klassisk hojmark.. d.v.s. Sveavägen och McDonalds.
Och om jag förstått allt rätt så var det i grevens tid. Ett uttryck myntat på 1600-talet och syftar möjligen på Greve Per Brahes lyckliga generalguvernörstid i Finland.
Men nu ska vi inte grotta ner oss i det, utan istället vara glada att vi återigen hann uppleva denna hojkulturhistoriska plats innan den försvinner. Jo, det finns tydligen ett rivningsbeslut även om det verkar råda en del oklarheter. Ja ja.. nog om detta. Idag stod den i.a.f. kvar när vi lite busigt ställde upp på trottoaren utanför entrén.
Efter att ha känt på stämningen och stadspulsen en stund där på trottoaren, är det så dags att känna oss välkomna och steppa in..
..och känna på vad som ska beställas.
Och om ni inte visste det så har Mcdonalds nu tagit fram en hojmeny som jag naturligtvis väljer!
Sen tuggas det på kring borden..
..medan mörkret sakta sänker sig över Stockholm.
Med tugg och toa avklarat avslutar vi aftonen med raggarsväng.
Det får bli Sveavägen upp, vänster på Tegnergatan, höger på Birger Jarlsgatan. En snutt på Norrlandsgatan och höger upp på Kungsgatan. Rätt mysig känsla när det dånar och ekar mellan Kungstornen :-) Vi korsar Sveavägen och avslutar raggarsvängen med lite outlawstuk när vi fortsätter Kungsgatan fram på bussgatan förbi Hötorget och vidare över till Kungsholmen och ner till Norr Mälarstrand för att sen snyggt glida västerut ut från huvudstaden över Tranebergsbron och vidare ut på landet och hemtrakter.
Tack för ikväll!
B.
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Claes säger:
  2018-09-05 | 07:48:01

  Vi som "svek" och ville åka mer motorcykel fick en härlig mc tur till Café Eldtomta och en räkmacka som bara cafeét kan göra, på hemvägen tog vi "slingerbulten"
  Tyvärr kunde jag inte lägga upp några bilder. (får lära mig hur man gör på Åkeriet av Bengt)

  Svar: Bilder går alltid bra att lägga i vår fb-grupp.
  None None

Kommentera inlägget här: