åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Fatboys, Gold Tops & Bike Babes.

Kategori: åkeriet

Ja lite så kan man väl sammanfatta dagens tur. Ett brittsommarväder med temperaturer som var uppe och petade på 20-gradersstrecket och färger som i ett fyrverkeri! Många hojar ute på vägarna och antagligen lika många leenden där bakom buffarna :-) Fick börja vinka redan nere vid färjan där ett rejält antal rullade av i motsatt riktning.
Lite problem att komma iväg från OK när Willyssons hoj vägrade starta, men efter några försök att springa igång, och att det plötsligt dök upp en volvo med startkablar så ordnade det sig också. Sju gubbs blev vi som kom oss iväg, men på andra sidan Mälarn stod sex glada Bike Babes och väntade så helt plötsligt var vi 13 hojar på äventyr!
Just när vi skulle dra iväg fick Willysson, som hade gått på tomgång på färjan för att inte riskera att inte komma igång igen, stopp i maskin. Men innan vi hann börja samla ihop oss för ett knuffrace, svor han åt hojen och hotade med att slita stiften ur burkarna om den tänkte skämma ut sig inför sex kvinnliga åskådare, och vips var den igång igen :-)
Det blev sen Gamla Södertäljevägen bort till Södertälje och sen Grödingevägen, Nynäsvägen (som det tydligen finns två av) där det bara var att njuta i solen längs Södetälje kanal innan vi passerade Hall (tur att man får rulla ute i frihet istället för att sitta där) innan vi var ute på 225:an som också heter Nynäsvägen och Södertäljevägen.. det ska fan vara road captain när vägarna inte kan bestämma sig för ett namn! Nåväl, strax är vi i Vårsta och så byter vägjäveln namn till Nynäsvägen igen.. Så vi lämnar den ambivalenta sträckan och svänger av mot Eldtomta istället. Höstglöd i träden och en väg som liksom dansar sig fram! Tiden går fort när man har roligt, och snart är vi parkade vid Eldtomta.
Mycket folk och en blandning av hojar, bilar och allehanda höstfirare trängs på parkeringen där det bjuds godsaker redan innan man tar sig in..
..och väl inne så dignar disken av nygjorda räkmackor och annat godis.
Så nöjdhetsfaktorn är lika hög här som på vägen hit :-)
När alla fått stilla smaklökarnas begär startar vi upp igen och sätter kurs mot Probike Syd där det var Hogtober-fest idag. Ett arrangemang av Probike, HOG och Gibson. Lever man i Rock'n Roll-världen så vet man att tungviktarna när det kommer till gitarrer är Gibson och Fender. Hur Gibson lyckats beblanda sig med Harley Davidson vet jag inte, men det var väl skitsamma... När det kommer till snygga linjer och lacker så har ju hojar och guror en del gemensamt, och det första man möts av när man kliver över tröskeln är en klassisk Gold Top.
Janne Schaffer har en sån av -59 års modell som ska vara värderad till ett sjusiffrigt belopp.. Några såna dyrgripar hittar vi inte här, men en hel del andra snygga sexsträngare.
Folkligt och festligt..
HOG bjussade på chili och kalla 0%are..
..och dessutom presenterade Probike det senaste höstmodet.
Det visade sig också att vi hade lite flyt i planeringen när vi ramlade in när portarna slogs upp klockan tre och den sjungande attraktionen Chris Kläfford satte igång med sitt direkt liksom.
Det skulle ju vara öppet till åtta, så jag hade nog räknat med det inslaget lite senare. Men, nu var vi på plats och missade inget. Ska man säga nåt om Chris så är det väl att karln har begåvats med en riktig pipa. Här kan man snacka om raka rör! Riktigt bra! Ja det var väl det hela.. En sista runda och kolla några sköna Fatboys, och så var den här dagen gjord.
B.

KOMMENTARER:

 • Trollis Johansson säger:
  2018-10-14 | 07:53:50

  Så bra sammanfattat👍!
  Trevligt att träffa/köra med er! Riktigt kul också att träffa Kjell, vet inte om du hörde-han känner jag sen tidigare men inte träffat på si så där 45 år🤔 Lär bli flera gånger kommande vår! Var ser man info om era ”turer”?
  Kram Trollis

  Svar: Tack själv för trevligt sällskap! Jaha, vad kul! Såna möten är ju så roliga! Du är så välkommen att åka med, och info om våra körningar får man om man går med i vår fb-grupp Ekerö Åkeri. 🙂
  None None

Kommentera inlägget här: