åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Skål Sverige!

Kategori: åkeriet

Vilken fantastisk dag att förgylla vår nationaldag med!
Att brumma fram genom ett nyvaket sommarsverige där grönskan och rapsen äntligen fått fäste efter den iskalla våren. Sommarvind i ansiktet och slingriga landsvägar där kossorna står givakt i hagarna och en och annan rovfågel som spejar ner på oss där vi slingrar oss fram i vårt sicksackmönster som en lång våryster huggorm.
Gamla Södertäljevägen, genom Tälje och Utflyktsvägen ner till Trosa där vi radar upp tillsammans med en massa vårglada Intruders innan vi slår oss ner på Tullhusets veranda för lunch.
  
När alla smaskat i sig godsakerna (jag är ju sist som vanligt :-) knallar vi tillbaka till järnkompisarna där folk sTrosar omkring och många stannar till för att spana in hojarna. En liten kille står hur stadigt som helst med fötterna liksom förankrade i gatustenen och vägrar att gå vidare förrän han fått se oss starta upp och rulla iväg.
Därmed får vi väl tro att han är lika nöjd med sin nationaldag som vi är med vår där vi snyggt och prydligt rullar ut ur Trosa. Vi tar oss tillbaka en bit på vår utflyktsväg och svänger sen av mot Skansundet där vi efter en stunds paus, och en lektion om samarbetet mellan Porsche och Harley Davidson, rullar på färjan för vidare färd mot Eldtomta och kaffe.
Fikat på Eldtomta gör ju ingen besviken, eller jo förresten.. de verkar ha en tokig granne på övervåningen som är nåt så in i helvette besviken så han bankar i golvet så det dånar i hela huset! Verkar väl vara rätt döfött att försöka få ett café fyllt av nationaldagsfirande och solglada gäster att fika lite tystare genom att galet försöka stampa sig genom golvet! Nä den snubben måste ju blivit en aning felplacerad när de stängde Beckis :-)
Vi sätter oss ute på verandan för att inte riskera att få hela övervången i kaffet och ignorerar galningen medans vi sörplar eftermatenjavat och ett och annat bakverk on the side, innan vi återvänder till vår slingrande väg hemåt.
Tack alla för en kalasdag! och ett speciellt tack till Lenta och Helen som skötte RC-jobbet med den äran!
Tror att vi som avslutning på denna nationaldag tar och tillägnar de två en låt och hoppas nu att sommarn är här på riktigt!
B.
Kommentera inlägget här: