åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Red Light District.

Kategori: åkeriet

Nu börjar det märkas att hösten fått fäste på allvar. Efter att båda mina tilltänkta och förut obesökta mål. Loopen och Lasse i parken, visat sig vara stängda fick det bli ett mer säkert kort. Café String öppet till 22 året runt och en miljö man gärna slösar en påtår på fick det bli. Tretton bågar och minst ett rödljusstopp per hoj innan vi kunde parkera på Söder och Bondegatan.
Rött överallt! Nästan så man kunde tro att hela stan förvandlats till nåt slags "red light district!" Skulle ju i och för sig med lite snuskig fantasi kunna vara en bra kuliss till målet för kvällen
"Café String in the middle of the red light district."
Men så spännande ska vi inte ha det, utan nu lugnar vi ner oss med en rejäl fika i den femtiotalsinspirerade och trevliga miljön där borta på Bondegatan.
Efter att ha proppat i oss av bautamuffins och annat smaskens och kikat runt på serietidningstemat på väggarna..
..så har mörkret lagt sig utanför när det är dags att stega ut till de väntande järnhästarna.
Hemfärden får nu gå via Stadsgården och Söder Mälarstrand, och om de röda lampor vi tampades med på ditvägen var rejält irriterande, så var färden över stadsgårdskajen med utsikt över Grönan och Skeppsbron helt magnifik! Söder Mälarstrand med Mälardrottningen som ligger och skvalpar framför Riddarholmen och Stadshuset därefter. Upp på Västerbron och hela stan ligger som en tavla belyst av tusentals lampor när man sneglar åt höger längst uppe på brokrönet. Ibland är Stockholm vackert så man nästan blir gråtfärdig.
B.
 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2016-09-20 | 23:44:50

    Du är duktig på att skriva du! Roligt o bra. Bra där👍Jag håller med om dom röda lyserna på söder. Inte nog att det är rött här o där, dom lyser rött länge o väl. Åker där typ Skanstull mot Slussen förbi slottet o vidare till Regeringsgatan o länstyrelsen varje dag med min metallhäst

    Svar: Tack för responsen! Åkte du med?
    None None

Kommentera inlägget här: