åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Dubbelslott Med Plåtkompott.

Kategori: åkeriet

Ja nånting sånt skulle man väl kunna kalla dagens begivelser här i trakterna, eller kanske "två slott och en och annan plåtkoja" kanske.. Ja ja.. who cares liksom. Kul att det stod ett gäng och väntade på macken i morse! Jag trodde det skulle vara en, men det var ju en hel bunt ju :-)
Sju stycken kunde vi räkna in + två som efter vissa besvär och karusellkörning krokade på vid Brommaplan :-) Lägg därtill två sjusovare (ha! det var inte jag denna gång!) och en som slöt upp vid OK i Jakan, så blev vi ju tolv åkare som slöt upp med Motorcykelentusiasterna på deras körning till Skokloster och Klassikers stora höstträff med motorhistoriska marknaden, vintagemarknad, automobiliamarknad, modeshow och mycket annat skoj!
Nu blev vi väl cirkus 30 hojar som rullade iväg från Jakan som ett gäng myror på sin stig ledda av myrdrottningen herself, Myra och med Kung Kaj längst bak
för att hålla koll så att alla kom med till stacken.
För en stack det var precis vad det var. En stor jävla plåtstack med hur mycket bilar och folk som helst! Och om man nu har den bilden i skallen och så lägger vi till en liiiten smal och krokig landsväg som enda tillfartsväg till myriaden, så är det nog också ganska lätt att tänka sig hur det såg ut där! Har ni sett Woodstock, ja då fattar ni. Hade vi inte åkt tvåhjuligt hade det bara varit att vända. Men efter att ha stångats med några bångstyriga bilister i motsatt färdriktning så kunde vi snart parkera i nån förort till Skokloster och knalla iväg mot plåten.
Vägen dit kantades av ett rejält gubbloppis där jag antar att man kunde hitta allt från växelhandtag till en gammal Monarped eller topplock till en Zundapp. Eller varför inte nåt specialverktyg för att ställa kopplingen på en gammal Citroen, eller vad man nu var ute efter. Garanterat fritt från örhängen och blusar i jersey var det i alla fall :-)
Väl framme vid plåtkompotten var det bara att bestämma sig för nån riktning och försöka hålla den. Med lite obeslutsamhet hade man kunnat bli som en sån där leksaksbil som fanns förr, ni vet en sån som stöter mot nåt och vänder åt ett annat håll till nåt nytt kommer ivägen och riktiningen byts igen. Sen hade man kunnat gått och trampat upp stigar lite kors å tvärs till nån i vit rock kom och tog hand om en.
Och nu när jag tänker på't så gick det ju runt en massa funktionärer i vita rockar där på gräsplanerna! Dom var säkert utbildade att ta hand om såna som tappat lokalsinnet och snurrade omkring. Men som sagt.. många bilar var det. Man får säga att det var tur att ingen av de där bilbrännarna, som det verkar finnas så många av nuförti'n, hade letat sig hit. En brasa här hade nog kunnat sätta ett och annat försäkringsbolag i kk. Värdet på plåten vette fan om inte man får räkna i miljarder.. ja i alla fall en jävla massa miljoner!
Glänsande lack att spegla sig , men även de som valt en annan väg..
Här trängs gammalt och lite nyare, ganska vanliga och mer ovanliga och det är som sagt bara att staka ut ett spår och försöka ta sig igenom och hinna att slänga en blick
på vad man nu gillar att kolla på.
Några prylar som får falla under kategorin "makalösa manicker" får bli den här "AC:n" på en folka..
..och den här tanken med ruta på en rod.
Ja man slipper ju montera in tankmätare i alla fall :-)
Apropå tanka så börjar vi ju bli lite sugna att få nåt i magen. Men nu är det så att den där milslånga bilkön vi snittsade oss förbi verkar ha kommit fram nu, och det ser ut som att alla dom vart superhungriga där dom satt och svor i plåtkojorna när vi åkte förbi och gick raka spåret till vad som fanns tillgängligt av förtäring och följaktligen är kön där nu, istället för på vägen. Vi kommer inte på nåt bra sätt att passera den här kön, så vi får ge upp och ta en sista sväng och kika på grejer innan vi försöker hitta tillbaka till den där förorten med hojarna.
Med det så lämnar vi Skokloster, men inte med varken polis, ambulans eller limo..
..nej, våra hästar står vackert kvar där vi lämnade dom och nu sätter vi kurs mot Wenngarns slott för att om möjligt hitta en kortare kö där till kaloripåfyllningen. På Wenngarn var det nån Thaifestival och när vi brummade upp mot restaurangen passerade vi ett gäng dansande thaiflickor i färgglada dräkter. Lite som påskkärringar i siden om ni förstår :-) Sprang dit för att få en bild, men precis när jag höjde kameran slutade dom. Istället klev det fram nån slags thailändsk discodrottning som satte igång att mima till nån för mig okänd discodänga.
Ja ja.. man kan ju inte få allt. Vi fick i alla fall gott fika och en stund i solen där vid dagens slott nr 2 innan kvällsplikterna drog oss iväg åt olika håll igen. Tack alla goa glada för en riktigt fin dag!
B.
 
Kommentera inlägget här: