åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Mack Ohlson.

Kategori: åkeriet

Efter helgens tur på dryga 40 mil så kändes som att det kunde räcka med en lite nättare sträcka och även passa på att testa nåt nytt. Så då blev det att lägga till en ny bekantskap i familjen Ohlson. Kurt och Clas känner man ju sen förr men Mack har i alla fall inte jag träffat förut. Nu håller ju Mack Ohlson till borta i Ålsten och är inte längre bort än ett norrländskt stenkast, så därför blev vi tvungna att dryga ut sträckan med en omväg förbi Lovö kyrka och Rörby. Där dök det upp en pålle bakom en krök som började dansa en aning oroväckande när jag närmade mig. Det blev lite som i visan "en slank han hit å en slank han dit" och hästkraken slank faktiskt t.o.m. ner i diket. Så jag saktade in ordentligt och smööög sakta förbi. Fick ögonkontakt med tjejen som satt på och det såg ut som hon drog en lättnadens suck över att ha kommit upp ur diket och på rätt köl då hon plötsligt fick syn på de andra nio järnhästarna.
Ansiktsuttrycket gick mot det skräckslagna hållet samtidigt som jag hann läsa hennes läppar när hon utstötte ett "MEN VA FAAN!" De nio stålryttarna fick lov att stanna och låta tjejen fly fältet innan de kunde trava ikapp mig och lugnt och fint fortsätta mot vårt kvällskaffe.
Hade lokaliserat stället på kartan och tänkte att det där hittar man ju lätt... syns nog från vägen. Jo men pyttsan! Att hitta stället var ungefär lika lätt som att få i en sytråd i nålen! Man behöver minst tre försök innan man efter att ha sugit på tråden till slut lyckas pilla dit den i det där jävla hålet! Men efter två rundpallar och ett litet värdefullt tips av Kjelle så hittade vi ner och kunde knalla ut på bryggan och Mack Ohlson.
Lyckades hitta några lediga platser och efter en del äventyr inne i butiken också få fram kaffe och de förnödenheter som behövdes för att göra alla nöjda.
Skön och avkopplande kväll ute på bryggorna bland båtfolk, vinpimplare med pikètröjor från Lacoste, Fred Perry och Ralph Lauren, ja allt man kan förvänta sig på en båtbrygga i Ålsten eller Äppelviken.
Vi gjorde vad vi kunde för att smälta in och njöt i solen innan vi varvade upp och dammade ner bilarna på parkeringen och sen tog samma omväg hemåt igen. Mer om helgens äventyr kommer så småningom.
B.
 
EXTRA EXTRA!
Ett par tips inför helgen: Norrtälje Bike Show på lördag. HDCS åker från Haga Norra 10.30. På måndag 6 juni vid hyfsat väder åker några av oss till Trosa för lunch och annat mumsigt. 10-färjan från jungfrusund är det som gäller då.
OBS OBS!
Från och med nästa tisdag byter vi samlingsplats och ses då på OK Åkerstigen.