åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Le Grande Mardi Finale.

Kategori: åkeriet

Ja då är de feta tisdagarna över för denna säsong. Hösten bankar på dörren och det står inte på förrän vi snart har en helt annan typ av feta tisdagar här, nämligen fettisdagar.
Men förhoppningsvis har vi kvar några fina helger innan farbror frost gjort sitt antågande och gjort det omöjligt för fler tvåhjuliga färder. Om man nu inte heter Posa Serenius förståss :-) Men nu har vi ju också kvällens åk att tänka tillbaka på när vi sitter och tuggar semlor om nån månad. För en fantastiskt trevlig kväll blev det ju med start där borta på knugens parkering.
Kunde till slut räkna in 58 hojar när den femtioåttonde föraren i full fart duckade för bommen och hoppade på Adelsöfärjan som just lagt ut på sin sexminutersfärd över Mälaren.
Hade förresten ringt skepparn tidigare idag för att smöra lite och kanske få en gräddfil in på färjan, men se det gick inte för sig! Nä, stå fint i ledet av köande resenärer var beskedet, och därför var jag aningen nervös för att alla inte skulle få plats. Men det löste sig bra ändå när vi var de första överseglarna på plats för 18.40-turen, och kom på utan problem.
Runt Adelsö utan närkontakt med vilda grisar gick också bra, men lite grus på vägen i en kurva ställde till med en incident och närkontakt med underlaget. Det verkade ändå ha gått ganska bra och kunde definitivt varit värre! Vi sänder varma och helande tankar, och hoppas att allt löser sig till det bästa med både förare och hoj! Efter vår halvtimme på Adelsö gick det även på återfärden alldeles utmärkt att få plats och säkert ta oss över vattnet igen.
När det sen är dags att landstiga igen har mörkret nästan lagt sig och efter ytterligare några kilometer är det svart. På vägen ut red vi stundtals rakt in i solnedgången, och det är en läcker känsla att glida fram, slå en kik i speglarna och inte kunna se slutet på pärlbandet av hojar bakom. Nu när mörkret sänkt sig över oss och man istället har ett pärlband av tända lysen bakom sig, får det mig att tänka på ett luciatåg. Som en lucia skrider jag fram i mörkret med alla tärnorna i en lång mullrande rad där bakom.
Men nu har vi inte mer tid till säna tankar! På Skytteholm väntar Göte och Lena på golfrestaurangen med nygjorda korv & äggmackor! Göte som är gammal biker och står för restaurangen har lovat att hålla extra öppet för oss ikväll och har stått och racerstekt ägg och falukorv sen en stund tillbaka, och vi är hungriga så det är bara att hugga in!
En riktigt trevlig avslutning på årets tisdagskvällar, och jag får tacka alla som åkt med under säsongen och gjort våra träffar till de trevliga tillställningar det varit! Med det säger jag tack och god natt och avslutar med några bilder i mc-strålkastarnas sken.
B.