åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Det duggar tätt.

Kategori: åkeriet

Ja både bildligt och bokstavligt.
Utanför plaskar det på ordentligt och med lite flyt hade vi hunnit hem innan nederbörden. Nu gjorde vi inte det och fick prova på lite flytföre på Essingeleden innan vi hann hem. Det har ju blivit ganska tätt mellan utflykterna här på slutet, och det skulle ju bli dåligt hojväder idag. Men eftersom det fanns en del strålar bakom persiennerna på förmiddan var det väl bäst att passa på. Möttes av Chrille och Arne med varsin överraskning nere i Jungfrusund.
Båda har sadlat om! Chrille har blivit customåkare på en svart Yamaha Dragstar och Arne har utökat vagnparken med en till BMW! Så det tog en stund extra innan vi kom oss iväg sen. Måste ju kolla in prylarna! Med det gjort, drog vi ut till Nacka och Centralkonditoriet i Björknäs. Trevligt café med nostalgifeeling och möjlighet till både en bit mat och fika. Jobbade i början av åttio-talet här ute och minns ett kul ställe i Kummelnäs. Grävlingsberg köptes 1898 av de sydtyska affärsmännen bröderna Emil och Oscar Herrman, som lät uppföra var sin sommarvilla i en för platsen lite ovanlig arkitektur. 1910 lät bröderna också nybygga en ruin med romantiskt konstgjorda sprickor och fri utsikt över inloppet till Stockholm.
Tyvärr hittade vi inte stället nu eftersom allt var förändrat med nybyggen och vägar hit å dit..
Efter att ha cruisat runt i skogen ett tag bestämde vi oss att det var bäst att vända hemåt. Tyvärr var det ett lite sent fattat beslut och det var bara att bita ihop när kom ut ut tunneln och upp på Essingeleden och möttes av en rejäl blöta.. Arne försvann på Skurubron och jag och Chrille fick busa själva på hemvägen.
Vi får se hur det blir framöver med väder och vind. Mejlar ut om det är nåt på gång.
B.