åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

VEGABAREN

Kategori: åkeriet

Ja eller "Vi hade i alla fall tur med vädret". Eller varför inte The Whos gamla "Lost Like A Pinball!?" Att det ska va så jävla svårt att hitta rätt ibland! Huddinge, Lissma och bort till G:la Nynäsvägen 8. Där ligger Vegabaren. Men precis när man tror att "Nu! Nu är det nog bakom nästa krök." Då rundar man den och.. BLAFF! Där står det en jävla grävskopa istället! Och inte nog med det.. Den har grävt bort vägen! Jaha.. in och försöka ta sig runt på nåt vis. Hamnar mitt i ett villaområde där de flesta vägar är märkta med..
Ett virrvarr av småvägar, skog, villor, hyreshus under produktion, barnvagnar och lösspringande hundar. Och mitt i allt detta en massa hojar som virrar omkring. Ibland åt samma håll och ibland kors å tvärs. Till slut efter att ha fått provat på vår favorit, grusväg, en km eller två så hittar vi till slut fram och kan rada upp oss framför den klassiska Vegabaren.
  
Vadå klassiska? kanske nån undrar. Ja. det här ska ju vara Sveriges äldsta hamburgerbar, om man kan tro på Wikipedia. Där står det: "Vegabaren öppnades 1958  och var från början en korvkiosk som var Sveriges första drive-in kiosk. Den renodlade hamburgerbaren med det nuvarande namnet invigdes 6 år senare, 1964 och är Sveriges äldsta hamburgerbar."
Det är ju liksom goda skäl att göra sig en sväng dit, eller hur! In och beställa bara! Klassiska gatuköksrätter med en och annan utstickare. Jag valde en sambalburgare som enligt egen utsago skulle vara världens godaste! Huruvida det stämmer eller inte låter jag vara osagt, men den var helt klart en av de bättre burgare jag smaskat i mig!
Appropå smaskat i sig förresten.. Här kan man försöka sig att slå rekord i ätning. Det nuvarande rekordet innehavs av en Alexander Pärleros som den nionde mars 2008 drog i sig åtta st 200 gr hamburgare, fyra 90 gr hamburgerbröd, 175 gr pommes frites, 250 gr mjukglass, 75 gr liten tårta och sköljde ner det hela med två st 50 cl Coca Cola. Allt detta medan han samtidigt sjöng
Michael Jacksons Beat it. 
Nä, skoja bara om beat it :-)
Men det andra var sant. Medan vi satt och smaskade på vårt så såg vi nåt spännande på andra sidan vägen. Såg ut som nåt caféaktigt så vi tänkte släntra över dit för en kopp. Nu stängde de igen framför näsan på oss men det verkade vara ett trevligt place att besöka om vädret är fint och kaffetarmen skriker. Kolla efter Café FikAnn eller den här olyckan utefter G:la Nynäsvägen.
Eftersom vårt kaffetarmssug inte blev stillat där så vände vi samma väg tillbaka (förutom vilse i pannkakangrejen i början) och svängde in på ett folk och biltomt Lissma Park. Den lilla restaurangen Vassruggen var fortfarande öppen, så vi kunde få oss en köpp och mellanlandning där.
Blev sugen att ta den där kroken som Lasse bjöd på härom veckan men vek av en för tidigt på Glömstavägen och istället för idyllen han bjöd på, så fick vi nu en titt på en muslimsk begravningsplats. Man kan ju inte komma ifrån att det är spännande och berikande på våra utflykter, eller hur!? Nu fick vi vända om och sen forsa på mot färjan. Vi hann... nästan :-/
Ja ja.. bara att åka runt då. Men vi fick ju åka lite motorcykel!
Och vi hade iaf tur med vädret! :-)
B.