åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Vårmönstring Med Stort A.

Kategori: , HDCS

I ett strålande och somrigt vårväder gick idag startskottet för årets säsong i H-DCS och distrikt A.
Med sedvanlig vårmönstring hos Sofia Hogs borta i Akalla firades de första soliga milen in på kontot för de femtioen ekipage som tagit sig dit. För tolfte året i rad dukades det upp med korv, kaffe, kakor och trevlig stämning. Allt ackompanjerat av härligt vårmuller från de femtioen vårystra hojarna som rullade in i en jämn ström.
Som jag sa så var det här tolfte året för distrikt A:s vårmönstring hos Sofia Hogs som i år firar sitt femtioårsjubileum (mer om det senare) och är med det också den äldsta chopperklubben vi har i Svedala! Och när vi nu ändå är inne på lite sifferexercis så är det mitt första år som lokalombud i distrikt A och även då officiellt den som står för den här turen.
Det påbjuder ju då även en viss representation från klubben när vi kommer som gäster så här. Nu hade jag en del hjälp av "Benet" som skött lite av den förberedande kontakten, och vår DoA Gittan som införskaffat en trevlig liter whisky så vi inte behövde komma tomhänta.
Så det som återstod var bara att hälsa alla välkomna och som tack för att vi återigen fick komma, lämna över flarran till Pres Martin.
Sen var det bara att käka korv, dricka kaffe, mingla på och studera omgivningarna.
Förutom att det här brukar vara den första turen på säsongen så är det också mig veterligen den enda med flera slutmål, så och idag. Efter avslutat förvärv hos Sofia pep ett gäng iväg mot Sigtuna och Café Våfflan, medan ett annat tog helt motsatt riktning och satte kurs mot
Probike Syd där det var kick off med provkörning och diverse rabatter i butiken.
Rejält med folk och hojar, och inte helt lätt att hålla sig till påbjudna parkeringsregler tyckte Prez Robban och ställde sig som alla andra där det fanns plats.
Sen var det bara att ge sig in och kolla hojar och shoppa loss för en del, medan Gittan nöjde sig med att sola sig i glansen av den bautastora kristallkronan som hänger i entrén.
Men en dag som denna så finns det faktiskt mer att titta på utanför butiken än på insidan. Så för oss som valde att åka över till Probike fick dagens avslutning bli en stunds flanerande i hamburgerångorna på trottoaren utanför och lapa i oss godsaker, innan det till slut var dags att splitta upp och bege sig hemåt mot andra lördagsbestyr.
Tack för idag från edert nya lokalombud ute på Ekerö!
Ps. Dök upp en sen hälsning från Sigtuna som bekräftade att det var ett välmående sällskap som avslutade där borta på Våfflan också!
B.