åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Glas(s)klart/Inställt Utställt.

Kategori: åkeriet

Har ju inte hunnit med att redovisa helgens extraäventyr, så därför kör vi nu ett "dubbelnummer".
Glas(s)klart.
Efter att det nya innestället här på Ekerö, Enzo Deli & Gelato slagit upp sina portar för några veckor sen, har det  förekommit en del lobbing och påtryckningar om att få åka dit och smaka på glassen. Därför kändes det oundvikligt och glasklart att vi skulle göra en visit där.
Att det inte är mycket mer än ett par hundra meter dit gör ju också att vi nu har slagit nytt rekord i grenen "kortbaneutflykt"! Men vad gör man inte för att stilla abstinensen hos gelatonisterna och behålla lugnet bland åkarna. Så tvåhundra meter fick det bli och sen in och beställa italienska kulor och kaffe.
Och visst.. det går ju inte att säga emot att de där italianokulorna var värda att korta ner åkningen en bit för att få mumsa i sig mellan kaffeklunkarna. Men med den abstinensen stillad så gjorde sig åkabstinensen desto mer påmind. Och för att kunna klara av att somna ikväll så tog vi och eskorterade våra utsocknes vänner in till Brommaplan och tog sen omvägen över Islandstorget och Ängbybadet för att ta oss ut på Mälaröarna igen.
Inställt Utställt.
Hade ju tänkt att vi skulle göra en extra utflykt i söndags in till Hard Rock Bike Show. Så blev det också, men för mig blev den inställd då jag lite överraskande fann mig vara utställd där borta. Hade haft en lös fundering om att delta och mejlade arrangören Big Twin några frågor kring vad som gällde som utställare. Fick ett snabbt och utförligt svar med tillägget att jag och Hot Rod Heart nu var anmälda! Hux flux så blev det liksom krångligare att åka dit som besökare än som utställare. Så efter ett samtal till Matte som lovade att samla ihop fåren vid OK så var saken klar. Min och Hottans första utställning var spikad.
Kul att vara med även om hon inte är byggd för att ställas ut, utan är en ren åkhoj. Men visst tål hon att tittas på också! :-)
Lite nervigt kändes det att rulla in på trottoaren framför Hard Rock bland snygga hojar och okända ansikten, men när Åkeriåkarna så småningom dök upp kändes det lite lugnare. :-)
Smaken är som baken, men det fanns mycket att titta på, så alla kunde nog hitta ett och annat att drömma om.
Själv la jag min röst på den här mässingsprydda saken..
..medans juryn tyckte lite synd om Lucky Luke och valde honom
och den här blå saken som sin favorit.
Folket som ju oftare i hojbyggarkretsar kanske ligger mer åt arbetarhållet röstade istället fram den här röda saken som sin favvo och det verkade som om våra boys var beredda att hålla med.
Och med det så är detta dubbelnummer till ända och vi hoppas på att temperaturen kämpar sig kvar på tvåsiffrigt även nästa vecka så ses vi då!
B.