åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Endast restauranggäster..

Kategori: åkeriet

..stod det på en skylt som tillhörde Skansholmens sjökrog ute vid Skanssundet. Men eftersom deras veranda var helt obefolkad och vi handlat i den intilliggande affärn så tyckte vi att det fanns ett visst berättigande för att bryta mot småaktiga bestämmelser och stövlade helt sonika förbi skylten och intog verandan med kaffe och "andra bullar" :-)
 
Eftersom jag även idag drabbats av idétorka med utflyktsmålen, så fick vi ta till allmän röstning och det blev alltså Skanssundet och i.o.m. det, skeppning över till Slagsta för fortsatt färd därifrån. Säga vad man vill om vår färja och knasiga betalsystem, men hojvägarna håller en annan nivå på andra sidan. Vägen ut till Skanssundet inget undantag. Kurvig liten landsväg med åker och äng, gröna alléer, kossor och hästar och falurött. Och när nu sommaren nosade fram igen med åtminstånde några strålar gult, så får man väl vara nöjd. Efter att ha plaskat över med färja nr 2 alldeles gratis (själva fan att det inte ska kunna vara sån service på våran ö!) så svängde vi in och parkade utanför affärn. Såg dött och tomt ut, men det blev ju ändring på det när vi stegade in :-)
 
På med nytt kaffe och skrapa ihop resterna av ätbart så dagskassan fick en extra knuff sådär på tisdagskvällen. Lastade på paj och kaffe på brickan som bjöd på en parad av drag för fula fiskar :-) 
Skoj att jag fick med yngsta dottern Lydia idag och kul att det dyker upp nya ansikten hela tiden! Idag hade Helen med sin kompis Katarina som dock inte hade egen hoj. Men nu har vi ju förstechaffis Lenta som ju så gärna fixar biffen! :-) Välkommen Katarina! Du får säkert åka med fler gånger! Nu var det här sista repan för mig på ett tag. Nästa tisdag rullar jag in i Köpenhamn och kanske gör mitt tisdagsåk i en karusell på Tivoli när ni andra lämnar Jungfrusund. Hoppas ni får några sköna turer i juli så ses vi i augusti igen!
 
B.