åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Java-chopper?

Kategori: åkeriet

Har man väl hört talas om! I alla fall jag, Henrik och Fredrik som trotsade de kyliga blyklumpar till moln vi har fått vänja oss vid i augusti.
Vi tog en sväng till Kungsberga och värmde oss på grillen en stund.
När vi suttit och snackat ett tag, kom den Turkiske ägaren och slog sig ned med oss. Han tyckte att våra cyklar var jättefina och ropade på sonen att komma dit. Berättade sen att sonen haft mc när de bodde i Turkiet. En Zheppor var det minsann. Det tog en stund innan vi listat ut att det inte var fråga om en för oss okänd Turkisk cykel, utan helt enkelt en chopper :-) av märket Java.
Sen fick vi höra om en släkting som kört mc på 70-talet. Vägde 150 kilo och var egentligen alldeles för stor för den cykel han hade. Han använde sig av ett något udda sätt att få stopp på cykeln. Reste sig helt sonika upp och lyfte upp hojen i luften...
Efter dessa historier vände vi hemåt. Sonen stog ute på gårn med längtan i blicken när vi startade upp och gasade iväg. Hoppas han får möjlighet att skaffa sig en ny hoj så småningom.

tre svarta

Hojar å hattar
night rodHenriks pendelblåögdbara blå


Tänker försöka lägga våra turer så de passar så bra som möjligt med väderkartan under hösten. Så det kommer bli lite olika dagar. Får väl mejla ut en veckoplanering under helgen. Håll utkik!
B.