åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Skansundret.

Kategori: åkeriet

Jo men lite av ett under får man väl säga att den sommar som hittills varit är, och dagens kväll utgjorde som tur var, inget undantag. Efter en del beslutsångest över hitåt eller ditåt, kunde vi räkna in sjutton hojar på väg över vattnet och kursen inställd på Skanssundet.
Väl avrullade av färjan och på väg att svänga av vid Norsborg upptäcker vi att vi slagit nytt rekord i tidigt borttappade hojar. Fem ekipage borta direkt! Men efter ett depåstopp på Shell lyckas vi återförenas och få en förklaring till det tidiga tappet. En krånglande startmotor resulterade i springstart och det faller sig ju rätt naturligt att det blir ett visst glapp i ledet när några får försöka hänga med springandes. :-) Resten av resan går som en midsommardans genom den slingrande asfalten bort till Skanssundet där vi får en bensträckare
innan vi får rulla på för kvällens andra båttur.
På andra sidan har den kombinerade affären/fiket hunnit stänga, men bistron är öppen, så vi kan rada upp och ta en kort promenad uppför kullen..
..där Skanssundet i sommarskrud en varm kväll i juni bjuder på utsikt och diverse godsaker och förvandlas därmed till rena Skansundret. Det blir en riktig långsittning med utsikt över havsviken medan kaffet blandas med räkmackor, glasstrutar och snickesnack mellan borden.
Men till slut måste vi avsluta och får trösta oss med att vi har halva resan kvar som går via Utflyktsvägen bort till Södertälje och vidare hemåt via Botkyrka och en sista båtfärd över till Ekerö igen.
B.