åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Eldtomta Café.

Kategori: åkeriet

Att hitta nya ställen att brumma iväg till är inte den enklaste uppgiften i vårt sällskap, men ibland ser man inte skogen för alla träden. Eldtomta Café har man ju passerat förbi ett antal gånger på väg ut till Skanssundet och det är ju just det.. man åker förbi.
Men nu togs det beslut innan avfärd att slita lite på bromsbeläggen i Eldtomta och stanna till. Det visade sig vara en riktig höjdare! Här serveras bara egenbakat och inget halvdant slinker igenom driftansvarige Björn Holmgrens kvalitetskontroll.
Beställde en salami brie-macka och kunde bara konstatera att tunnskuret är inget för Björn! Salamiskivor på minst 5 mm och ordentligt med brie och grönsaker gjorde att den var väl värd sitt pris på 59 spänn!
Räkmackorna var riktigt fina och det var naturligtvis inte fråga om nåt konservburkstjafs.. Nä här gäller handskalat. Blev sugen att testa en hembakad mazarin men det sket sig eftersom de var slutsålda. Men vad gjorde det.. Vi hade trevligt runt fikabordet och när det var stängningsdags kom Björn ut med en korg osålda mackor, bullar och wienerbröd, så ingen behövde åka hungrig hem sen.
Så summa summarum.. Eldtomta Café är väl värt att stanna till vid. Och nu när termometern börjar snåla på rödfärgen och närma sig blått, så är interiören rätt trevlig att gå in och värma sig i den med.
En väl tilltagen parkering där alla får samsas utan att nån får stå i grisfållan ger vi också + i kanten för! Och med det så lämnar vi belåtna den gamla lanthandeln.
Som synes blev vi ganska många ikväll. Trodde ett tag att det skulle sättas nytt rekord när Jonas och Olof dök upp innan avfärd. Men de skulle åt annat håll så vi nådde inte upp till sexton hojar som är rekordet. Vi fick nöja oss med femton. På hemvägen så stod Jonas och Olof vid färjan och jag tänkte att nu jävlar tar vi rekordet! Men hur många gånger jag än räknade på bilden när jag kom hem, så fick jag det inte till mer än sexton.. Ja men visst ja.. flygarmicke åkte ju runt.. ja ja.. Tangerat rekord iaf om än lite fusk då det ju bara var på färjan hem.
B.