åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Nationaldagen Anno 2018.

Kategori: åkeriet

Efter en lång natt med raggarcountry hos Bright River Cruisers uppe i Bollnäs, roddning, hemresa, urpackning och återlämnande av släp, kröp jag ner under täcket strax efter sju i morse. Men nu var det ju nationaldag idag och då kan man ju inte ligga och tryna!
Nä, klockan på ringning 10.30. Frukost med kaffe, ostmacka och ägg, kokt i lagom många minuter. För lagom ska det vara för att det ska bli bra, det vet vi ju här i Svedala. Sen var det bara att kuta ner till garaget, hissa flaggan och brumma iväg till OK och se efter om några andra patrioter dykt upp. Jorå, fyra till och en väntande i Slagsta.
Efter att vi två nationaldagar tidigare käkat lunch i Trosa kändes det onödigt att anstränga fantasin för att hitta på nåt annat, så kurs och kompass mot Trosa. Vilket då också härmed utses till en tradition, och de med stort behov av att planera sitt liv kan redan nu rita in "lunch i Trosa" i nästa års almanacka. Resan ner fick gå över Skanssundet
och en liten bensträckare på färjan där..
..och efter ett antal sköna svängar hälsas vi välkomna till Trosa, parkerar och precis som i fjol, slår oss ner på Tullhuset för dagens högtidligt intagna lunch.
Smälter lunchen med en promenad och slinker in på Tre Små Rum där det slinker ner lite kaffe å glass i värsta tantbruntantgröntantgredelinmiljön!
Med det sagt får det nu bli att införskaffa några timmars mer sömn innan plikten brakar loss i form av en klockradio på högsta volym.
B.
 
Kommentera inlägget här: