åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Vi har flyt nu.

Kategori: åkeriet

Ja det måste man ju säga! Vecka ut och vecka in med väder lika grått som när Brasse skulle lära sig spela. Ja ni minns väl "grå grå grå".. Så har det ju sett ut i flera veckor! Men så i lördags... klarblå himmel och en fantastisk höstdag när vi strax efter kl 11 fick kliva ombord utanför Drottningholm och liksom bara flyta iväg ut på Mälaren.
Med hissad flagg lämnade vi monarkens boning bakom oss,
sprättade en öl och bara njöt av tillvaron.
Att tuffa iväg så här med Hugin på tomgång under den klarblå himlen är ju nästan lika själsvårdande som en sommardag på hojen!
Tog först riktning mot Ålsten och rundade Björnholmen och sedan över längs
Mälarhöjden och Sätra.
Många spännande platser och hus att kika på som man aldrig ser annars.
Kungshatt blir sen nästa ställe att spana in. Sedan början av 1600-talet har det suttit en kopparhatt på en stång på Kungshattklippans högsta punkt. Enligt legenden jagades en ridande kung utför klippan mot vattnet. Kungen tappade sin hatt innan fallet från klippan och överlevde eftersom hästen kunde simma.
Vi tar sen sikte på Gällstaö för att gå in i viken där. Men Kapten Rickard får istället korn på en liten vik på andra sidan borta vid Wallenbergs allé och styr istället dit och lägger snyggt till genom att helt enkelt sakta glida in i vassruggen och lägga fast oss med fören i dyn. Imponerande!
Det finns en del erfarenhet bakom den manövern och nere under däck hittar jag fler tecken på att det har blivit några år på nacken bakom rodret och sjökorten :-)
Nåväl, här ligger vi nu i vindstiltje med solen dansande på däck rakt akterifrån, och det är dags att tända upp grillen och på med musiken!
Snart är käket klart och jag blåser oss till bords.
Burgare, korvar, piroger och karrékotletter sköljs ner med skummande dryck..
..och det är bara att suga i sig av solvärmen och njuta av livet!
Kaffe på maten och några lyxar till det ordentligt och slår t.o.m. till med en festpinne.
Här står vi och jäser ett par timmar innan Rickard slår back i maskin och sakta glider ut ur vassruggen och sätter kursen mot Ekerö Centrum.
Det blir kyligare när vi kommer ut på öppnare vatten, så vi tar plats inne på manöverbryggan och spanar bort mot Tappströmskanalen där vi strax ska lägga till.
Här tar vår båtutflykt slut men kvällen är ju ung, så vi knallar upp till Lilla V och utbringar en skål för en magisk dag på sjön innan vi så småningom avslutar med middag.
Med det så säger vi återigen tack till Kapten Rickard och hoppas att det här inte var sista gången han tog oss ut på böljan! Vi ser fram mot nästa gång nästan lika mycket som att få rulla ut på vägarna igen till våren. :-)
B.
Kommentera inlägget här: