åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Rida mot solnedgången.

Kategori: åkeriet

Ja det var ju i alla fall vad vi tänkt oss ikväll. Nu blev det mer av en jakt att hinna på den istället. Klipporna vid Bromma Gård är ett alldeles utmärkt ställe om man vill njuta av när solen försvinner ner bakom trädtopparna borta på Munsö, men helst vill man ju åka lite hoj också när man är såna typer som vi. Jag hade tänkt att åtminstone runda Färentuna kyrka och komma bakvägen ner till Bromma Gård, men solen hade ju så jäkla bråttom där i vänstra ögonvrån på vägen ut att det blev till att skippa Färentuna och istället försöka genskjuta nedgången via närmsta vägen in mot Sånga-Säby. Nu hjälpte inte det i alla fall, utan när vi i rask marsch anlände ut på hällarna så hade glödbollen precis hunnit ner bakom trädtopparna.
Nu fick vi ett rätt schysst naturskådespel ändå, så tillsammans med termoskaffe och bulle och utsikten över Mälaren så var vi rätt nöjda.
Rickard försvann efter en stund och när jag började kika runt, så var han bara precis bakom vår fikaklippa och i full färd med att göra upp eld. Och en liten stund senare hojtade han att korven var klar! Tack Rickard för den överraskningen! En grillad sitter ju aldrig ivägen!
Så som sagt.. kaffe med bullar, en grillad vurre och den här utsikten.. livet kan vara sämre än så.
När vi satt och gottade oss som bäst började det mullra bortifrån skogen och alla spetsade öronen så vi såg ut som Spock allihopa. Helen hade glömt nycklarna i hojen och vi tänkte att "helvette.. är nån däruppe och snor hojen?!" När vi sen vandrade iväg genom mörkret och kom upp till parkeringen kom förklaringen.. Christer! "Va fan gör du här?!" Jo han hade kommit efter men sen väntat på oss där eftersom det var svart ute och han förstod att vi snart skulle komma vandrande tillbaka. BU!
B.
Kommentera inlägget här: