åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Café String.

Kategori: åkeriet

Kanske inte lika sexigt som det låter, men tillräckligt sexigt för ett åkeribesök!
När inga mer motorrelaterade besöksplatser fanns att uppbringa gick säsongens premiäråk till Söder och Café String i hörnet av Nytorgsgatan Bondegatan. Ett trevligt litet café som andas femtiotal och inrett efter det gamla klassiska Kajsa Varg-receptet "man tager vad man haver". Massor av hembakta godsaker till humana priser gör inte besöket sämre heller! Jag slog till på en kladdkaka med grädde och chokladsås serverad i djuptallrik, och det tillsammans med en potta kaffe fick jag slanta upp fyrtio spänn för. Helt ok! Och när mantagervadmanhaverinredningen åxå bjuder på en gammal hoj i fönstret kan man ju inte annat än känna sig hemma!
Kul att det var bra uppslutning på premiäråket! Nio hojar blev tio när Daniel (tror jag det var) råkade svänga förbi Jungfrusund när vi som bäst gjorde oss klara för avfärd. Efter lite snack som det ju ofta blir när hojande gelikar träffs, bestämde han sig för att haka på med sin coola bobber.
Som sagt, in mot stan, över Västerbron, Söder Mälarstrand och Stadsgårn och upp på Söder.
Mumsa gott, lapa java och slänga käft. Alltså ha det bra kort och gott!
På hemvägen när vi som brukligt stannade till på hejdåstället upptäckte vi att vi tappat två hojar. Thomas och Daniel fattades. Det visade sig att Daniel fått stopp på Västerbron och fått hjälp av Thomas och målarmatte att rulla ner till macken vid Lindhagensplan. Hoppas det ordnade sig och välkommen tillbaka Daniel!
Shit happens säger vi som kör med "The American Dream". Vi får bjuda på det. Det är det värt!
Tack för en bra premiär! Vi ses nästa tisdag!
B.
 

KOMMENTARER:

 • Danne Kling säger:
  2015-04-29 | 08:17:05

  Hej och tack för en trevlig tur! Hojen tvärdog på Västerbron, det verkar vara något strul med insprutningen så det blev släpkärra hem..
  Hänger gärna med fler gånger (om/när den rullar igen). ;)
  Mvh Danne

  Svar: Aj aj! Tur att du inte låg sist och blev ensam där på bron! Hoppas det fixar sig snabbt, så är du så klart välkommen snart igen!B.
  None None

Kommentera inlägget här: