åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Tillbaka i stan.

Kategori: åkeriet

Inte att förväxla med schtaan som är ett annat namn på Skellefteå där jag som vanligt tillbringat största delen av den så värdefulla semestern. Kanske skriver några rader om det när kvällarna blir lite längre och svalare.
Men nu tillbaka till kvällens äventyr och the return of The Bengan! :-)
Med rådande temperatur blir ju tankarna på vad man ska kunna tänkas stoppa i sig ganska monotona, typ glass, glass eller glass!
Med det konstaterat styrde vi oss in mot stadshuset och glasskiosken som ligger längst in på Norr Mälarstrand och parkerade omsorgsfullt för att få en snygg bild. Vred av tändningen och lyfte blicken mot kiosken bara för att se stängningsjalusierna halas ned. Ett litet lätt övertalningsförsök med lockande om merförsäljning gick inte hem, så det var bara att tänka om. Fjällgatan.. ja ja, vi har ju varit där förut, men det är väl bara att kapitulera och göra det till vårt stamhak dårå.
Upp på söder och parkera igen i en snygg rad, och som ni kan se så har vi ett hojrekord!...
... cross my fingers. Hade kunnat vara om det varit våra allihop. Men vi var i alla fall tre glada gubbar på glasstouringen, här snyggt poserande framför en charmig Renault Caravelle. Var tvungen att ta ett till då Caravellen plötsligt befolkades med en charmig gammal dam också :-)
 
Mellan de svalkande glasstuggorna blev det en del annat tugg om både det ena och det andra. Fick lära oss hur man tände upp hela Ekerö i mitten på sjuttitalet med hjälp av en 427:a och ett par sjyssta headers, eller hur man vid samma tid fick plats med åtta man i ett tvåmans fjällräven på Roskildefestivalen! Sen hade vi nåt som kunde liknas vid två sjöprickar, dock i horisontellt läge, men närmare beskrivning kanske inte lämpar sig i tryck ;-)
Vi var som sagt inte ensamma däruppe ikväll och förutom Caravellen och några till av märket Renault, fyra hjul å en bult så fanns det ett gäng hojar av blandad kompott.
 
Tog oss en stadstur på vägen hem. For förbi Mac Donalds på Sveavägen och konstaterade att inga sporthojar finns kvar. Så vem vet? Vi kanske gör oss en tur dit vad det lider :-)
B.
Kommentera inlägget här: