åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Eggstratur Med Galanta Galetter.

Kategori: åkeriet

Eftersom solen lyste gul som en äggula och dagens temperaturprognos visade mer av midsommartemperatur än påskväder, kändes det givet att försöka komma ut på vägen. Sju tappra dök upp vid OK och Dalarö fick bli målet för dagen. Färjelägret klarades av utan utstörning av larm och det enda som behövdes fixas var målarns biljett.
Men med det fixat så kluckade vi över och rullade mot Dalarö. Kalasväder, men när vi närmade oss havet sjönk tempen ner mot mer normal apriltemperatur och påminde oss om att det är några veckor kvar innan midsommarstången ska upp. Nåväl, vi kunde trots allt rulla över den lilla strimman av vatten som skiljer Dalarö från fastlandet och parkera lite snyggt utanför Bistro Solsidan där hovmästarn precis drog på sig förklädet för att välkomna dagens första gäster.
Vindstilla, blå himmel och en brygga vid havet, mer än så kan man väl inte önska sig? Ja det skulle väl i så fall vara en nygräddad galett att smaska i sig till lunch då.
Och det fick vi faktiskt också. Några med räkor, någon med champinjoner och själv valde jag det påskaktiga alternativet med lammfärs.
Blev en skön stund i solen innan vi vände hemåt igen. Kändes dock inte som att det var dags att avsluta, så det fick bli tretår och glass i Hågelbyparken innan avslutning på denna tidiga eggstratur en solig påskafton anno 2019.
B.
Kommentera inlägget här: