åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Gott Och Blandat.

Kategori: åkeriet

Ja det får man verkligen säga en dag som denna som började med att jag, Matte och Björn gled in till stan och Big Twins hojutställning utanför Hard Rock Café. Helt okej höstväder och det här är nog en av få dagar då folk ler och tycker det är spännande att trängas med hojåkare på trottoarerna :-) Så det är bara att ta sig upp på betongplattorna, morsa på fotgängarna och finna sig ett bra ställe att fälla ner stödet på.
 
För ett par år sen fick hon vara med på utställningen lilla "Hottan" men idag får hon nöja sig med att stå där borta på trottoaren, morsa på söndagsflanörerna och snacka med A-lagarna.
Men nu var det inte henne det skulle handla om, även om hon så klart som de flesta bruttor gillar när det slängs en och annan blick på behagen ;-) Nä, vi tar och ger oss in i vimlet och ser vad årets utbud har att erbjuda.
Eftersom vi var ute i god tid och i princip hängde på låset vid startskottet av årets utställning, kunde vi ta första rundan utan att behöva trängas alltför mycket. Men med en strid ström av anslutande hojar och folk blev det liksom snart ändring på det.
Snart är ytan där utanför Hard Rock Café fylld av godsaker och drömmar som uppfyllts
i lack, (stål) och läder.
Man lever bara en gång, eller två om man heter james Bond, och det gäller att leva ut sina drömmar om man inte ska ligga där och ångra sig sen...
Vi får väl anta att ägarna till det som parkerats här är rätt nöjda med hur de förvaltat sina drömmar och samtidigt konstatera att det fortfarande finns drömmar kvar att uppfylla :-)
Vi tar ett par varv till och suger i oss av godiset och snackar med folk..
..slår på ett stopp..
..tar del av ett och annat budskap..
..sörplar ännu mera godis..
..tills det liksom blir fullt i hjärnbarken och det inte går att ta in mer. Däremot börjar andra behov neråt magtrakten göra sig påminda. Två timmars vandrande här ute på trottoaren
har liksom tömt tanken.
Slänger in en röst på den här gamla sporren till peoples choice..
..innan det är kruka på..
..och dags att dra iväg till annat godis. Björn har plikter att fixa lite senare, men vi byter honom mot Skagis så trojkan blir intakt när vi drar från stan och sätter kurs mot Taxinge.
Två och en halv mil väster om Södertälje ligger vad som allmänt går under namnet kakslottet. Och ska det fikas rejält så finns liksom förutsättningarna här, och på nåt jävla vis har utbudet här en hel del likheter med det vi nyss matats med på Sveavägen.
 
Eftersom det inte lär bli fler besök här denna hojsäsong är det lika bra att låta det här bli årets deluxfika. Grundar med en rejäl ostmacka för att sen gå på en väl tilltagen nötmarängbakelse och avslutar med en femcentimeters (ja på bredden alltså) rulltårta med smörkräm.
Två baljor svart kaffe får skölja ner det hela innan det är dags att söka upp muggen för en ordentlig brakare och tömma blåsan innan hemfärden. Tar en sick sacksväng mellan Lotusarna som tillåtits parkera utanför..
..på vägen tillbaka till hojarna och avslutar den här dagens gottpåse
med en härlig åkning hemåt i höstsolen.
Carpe Diem!
B.
 
Kommentera inlägget här: