åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Sörmlands Tur.

Kategori: HDCS

Efter att Roslagen för en vecka sen fick sin beskärda del av harleyåkande stockholmare, var det idag Södermanlands tur när nu Sörmlandsturen gick av stapeln i ett strålande vackert väder. Samling på Shellmacken i Botkyrka där det kunde skrapas ihop nio hojar..
Vad beträffar bra och dåliga nyheter, brukar man ju välja att få de dåliga först, och det är väl i så fall det dåliga i kråksången. A är det största distriktet med 1088 medlemmar och det borde kunna generera fler än nio ekipage! Ja där fick ni andra 1079 en släng av sleven och vi går istället över på det positiva. Alltså vädret!... Den här böljan vi haft nu så länge så man nästan inte minns dåligt väder! Vi får hoppas att det inte blir nåt bakslag nu lite längre fram när de flesta får mer av ledig tid och möjligheter till mil på hojen.
Idag blev det i alla fall inget bakslag och under ledning av Jim Sundberg rullade vi ut i ett för dagen fantastiskt Sörmland. Via Södertälje, Ekeby, Enhörna, Qvartinge, Laxne, Blacksta, Malmköping och Sparreholm innan det sen gick söderut ner till Nyköping. Helt fantastiska vägar så krokiga och kringliga att ingen kringla i Södertälje kommer i närheten!
Landskapet är omväxlande med öppna vyer, gårdar med en och annan kossa trots det utdöende mjölkbondesläktet, och ibland tät och trollsk skog som hämtad ur en John Bauermålning där solstrålarna sipprar in mellan träden och man bara väntar att få se en sån där prinsessa med långt blont hår sitta på en sten nånstans därinne. Helt fantastiskt alltså! De här vägarna måste vara guds gåva till motorcyklismen. Vi tar en kort paus och bensträckare och andas ut och smälter lite intryck innan vi fortsätter.
Och fortsätter gör det på samma sätt med böljande, omväxlande natur i ett D-vitaminregn från en klarblå himmel på vägen ner mot Nyköpng. Väl där parkerar vi hojarna vid kajen och oss själva på Hamnmagasinet för lunch.
För 129 riksdaler vardera får vi nio oxfile och en ugnsbakad laxfile (vill jag minnas) vilket man får säga vara riktigt prisvärt. I alla fall om man ska döma av tystnaden i sällskapet när de första tuggorna passerat gommarna. :-)
Mätta och nöjda vänder vi sen framhjulen mot Stockholm, njuter av färden och droppar av en efter en med sikte på att byta hojsoffan mot den större i vardagsrummet, och kanske byta lunchlättölen mot en annan lite dyrare sort...
Tack Jim och ni andra för en härlig dag på hojen!
B.
 
Kommentera inlägget här: