åkeriet

Utflykter på MC. Avgång kl 18 regnfria tisdagar från OKQ8 Åkerstigen 22 Ekerö.

Snösätra Industriområde.

Kategori: åkeriet

Snösätra industriområde.. det låter ju inte så jäkla sexigt va, men jävlars va man kan ha fel! Apropå fel förresten.. hela kvällen höll ju på att gå fel!
Att lotsa 20 hojar över Drottningholmsvägen, Tranebergsbron, Essingeleden, Huddingevägen och en bit in i Rågsved/Farsta nånstans i rusningstrafik är inte helt komplikationsfritt. En bit in i Rågsved såg det plötsligt jäkligt tunt ut i backspeglarna. Så det var bara att stanna till och med det konstatera att typ halva styrkan var borta! Kanske var det en miss att inte ta färjan ändå...
Men så plötsligt ringer Målarn som står nånstans efter vägen med de förlorade själarna, och efter en stund är vi samlade igen. Som tur är har vi inte så långt kvar, och med lite hjälp av Björns mobil-gps letar vi oss fram sista biten.
Snösätra industriområde var det ja. Låter som sagt inte så upphetsande, men när vi nu rullar in... WOW! Som att rulla in i en parallell värld fylld av färg och fantasi. Snösätra industriområde var länge ett halvt bortglömt och nedgånget industriområde i Stockholms södra förorter. Men sedan 2014 har det skett en förvandling. Graffitikonstnärer fick tillåtelse av markägarna att förvandla de grå cementväggarna till färgsprakande väggmålningar och Snösätra Graffiti Wall of Fame blev en av de största utställningarna av sitt slag i Europa.
Vi dyker upp här helt oannonserat men möts upp av Percy som verkar vara den som håller i trådarna, och som ger oss en kort introduktion om var vi hamnat och visar oss runt.
Det visar sig också att vi kom hit "i sista sekunden". Efter helgen kommer allt vi ser nu vara borta. I helgen kommer grafittimålare från olika delar av världen att måla om. Det ger ju oss anledning att titta in igen här så småningom :-) 
Nu tog missödet med vår splittrade konvoj en hel del tid vilket gjorde att jag kände en hel del stress för att hinna till dagens andra tänkta mål. Ja det gick ju så bra förra veckan med en combo, så varför inte köra det igen tänkte jag. Hade planerat att fika och spana in en helt annan typ av hästar än våra av järn, en bit bort på Ågesta Ridskola som stänger åtta. Men så plötsligt bjuder Percy in oss att kolla musikcaféet de har på området. Va! Kan man fika där? "Javisst" säger Percy och hojtar till sin polare att sätta på fika. Det avgör saken. Vi skippar stallet. Rida får vi ju göra ändå och nu får vi ju mer tid att kika runt och fota här.
Och när vi får kika in "backstage"så är inte miljön mindre spännande där..
Riktigt spännande ställe var vi rörande överens om!
Vill du plåta hojen och få schyssta bakgrunder så är Snösätra industriområde perfekt
Stort tack till Björn för tipset!
B.

KOMMENTARER:

  • Ralf säger:
    2018-05-23 | 05:33:58

    Läckert!

    Svar: Ja ett fantastiskt ställe, väl värt ett besök!
    None None

Kommentera inlägget här: